ΘΑΝΑΤΟΙ:

  • Σε ηλικία 83 ετών πέθανε και κηδεύτηκε στο Φουρφουρά η μητέρα του δημάρχου Δήμου Αμαρίου Παντελή Μουρτζανού , Γαρυφαλλιά Μουρτζανού στις 20 Ιουνίου.
  • Στις 4 Ιουλίου 2017 πέθανε και κηδεύτηκε στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Σαριδάκης (πατέρας του επί χρόνια μέλους μας στα Δ.Σ. Ιωάννη Σαριδάκη) σε ηλικία 93 ετών.
  • Την τελευταία της πνοή άφησε στο Ρέθυμνο η Κυριακή Καλλ. Τζωρτζάκη στις 30 Αυγούστου σε ηλικία 88 χρόνων. Κηδεύτηκε στο χωριό μας την επόμενη μέρα.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

ΓΕΝΝΗΣΗ:

Στις 14 Ιουλίου 2017 ο Γιώργος Νικολάου Μουρτζανός και η αγαπημένη του Έφη Μαρκομιχελάκη απέκτησαν αγόρι.

Η χωριανή μας Γεωργία Μπουρδελή και ο αγαπητός της Ζουμπουλάκης Χάρης απέκτησαν αγοράκι στις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Δ.Σ. σας εύχεται να σας ζήσουν.

ΒΑΠΤΙΣΗ:

Η Μαρία Νικόλαου Μαράκη και ο Χρήστος Ορφανός βάφτισαν το αγοράκι τους στις 19 Ιουλίου 2017. Το ονόμασαν Νικόλαο!

Ο Νίκος Αλεξάκης και η Κατερίνα Διαμαντάκη βάφτισαν στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 το αγοράκι τους. Το όνομα αυτού Ευτύχιος.

Το Δ.Σ. σας εύχεται να ζήσουν τα νεοφώτιστα.

ΓΑΜΟΣ:

Με τα ιερά δεσμά του γάμου δέθηκαν το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 ο Λέκκα Σπ. Αριστέα και ο αγαπημένος της Θωμάς Ζέκιος, στα Χανιά. Το ευτυχισμένο ζευγάρι παρουσία συγγενών και φίλων αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης, και το γιόρτασε στην Λιπνούπολη στο Βαρύπετρο Χανίων  με πολύ χoρό και μουσική!

Αριστέα και Θωμά το Δ.Σ. σας εύχεται να ζήσετε και βίον ανθόσπαρτον!

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ:

  • Η Χρυσή Διαμαντάκη του π.Εμμανουήλ πέτυχε στο Τμήμα Μαιευτικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
  • Η εγγονή της Έλλης Μουρτζανού με το ομώνυμο όνομα πέτυχε στο Τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΙ Λαμίας.

Το Δ.Σ. σας εύχεται καλή σταδιοδρομία!

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017:

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και ώρα 11 το πρωί ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Παναγίας της Καρδιώτισσας στη θέση Λειβάδα με παρουσία πολλών χωριανών αλλά και φίλων του χωριού μας.

Μετά το πέρας αυτης, ο πρόεδρος Μουρτζανός Μιχ. Βασίλειος και μέλη του Δ.Σ. τοποθέτησαν στον χώρο πέτρινη πινακίδα (πλάκα) η οποία αναφέρεται στην επί σειρά ετών προσπάθεια των μελών του συλλόγου Φουρφουριανών Αθήνας για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του ιερού αυτού τόπου.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον πρόεδρο της κοινότητας Φουρφουρά Κο  Μουρτζανό Χαρ. Μιχαήλ ο οποίος σκάλισε και επιμελήθηκε γενικά την κατασκευή της πλάκας αλλά και προσέφερε στον σύλλογο μας τσικουδιά την οποία κεράσαμε στους παραβρισκόμενους. Τσικουδιά μας προσέφερε και ο Κος Πανταλός Ανδρόν. Γεώργιος για τον ίδιο σκοπό και τον ευχαριστούμε γι΄ αυτό. Επίσης, να ευχαριστήσουμε την ενορία Φουρφουρά και ιδιαίτερα τον π. Παντελεήμων Διαμαντάκη όπου δέχτηκε την πρόταση μας με την καρδιά του και χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο ίδιος μετά το πέρας της αρτοκλασίας ξενάγησε στο χώρο του ναού τους παραβρισκόμενους και μας μίλησε για ακόμα μια φορά για την ιστορία αυτού. Για την παρουσία τους ευχαριστούμε τον επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αμαριωτών Επαρχίας Αμαρίου (Αττικής) Κο Στέφανο Αντωνακάκη αλλά και την επίτιμη πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης «Μεγαλόνησος» Κα Ευφροσύνη Μπαϊλού- Μουρτζανού. Ακόμα, να ευχαριστήσουμε και τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου Φουρφουρά Κο Εμμανουήλ Μουρτζανό για την παρουσία του αλλά και για την όποια βοήθεια μας προσέφερε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρφουρά είναι πάντα δίπλα μας σε ότι και να χρειαστούμε.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους παραβρισκόμενους όπου ήταν θετική στο κάλεσμα μας. Την επόμενη (του χρόνου τον Αύγουστο) φορά με το καλό να ξανά σμίξουμε στον ίδιο ακριβώς αγιασμένο τόπο.

Για το Δ.Σ. ο πρόεδρος

ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΜΙΧ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αριθμός Προβολών: 120