ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2018
(αλφαβητικα)
 
Ο Νάσος Δέμπλας του Πάρη και της Μαρίας Λίτινα του Αντωνίου  εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Η Έλενα Κουρή του Ανδρέα και της Γεωργίας εισήχθη στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.
 
Η Μαρία Ξενικού  του Στέλιου και της Κορίνας εισήχθη στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
 
Η Ανδριάνα Σουλάνι του Νίκου και της Βέρας εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
 
Η Αρετή Σουλάνι του Νίκου και της Βέρας εισήχθη στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.
 
Η Ιωάννα Χριστοδουλάκη του Δημήτρη και της Μαρίνας εισήχθη στο  Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
 
Η Πελαγία Χριστοδουλάκη του Κωστή και της Μαρίας εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.
 
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑ’Ι’ΚΟ ΧΩΡΟ
 
Η Αγγελική Τριανταφύλλου του Κοσμά και της Κυριακούλας Βουμβουράκη εισήχθη στο Σώμα Στρατιωτικών Δικαστών και τοποθετήθηκε στην Εισαγγελία του Σώματος.
Η Κωνσταντίνα Γεωργάκη ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα νομικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου και πρόκειται να συνεχίσει τις σπουδές της σε επίπεδο διδακτορικής έρευνας στο αντικείμενο του Δημοσίου Δικαίου.
 
Η Μαρία Χριστοδουλάκη του Πολυζώη ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Χαροκόπειο Παμεπιστήμιο πανω στο πεδίο της εφαρμοσμένης διαιτολογίας.
Η Μαρία Αρκουμάνη του Σωτήρη και της Κατερίνας Βουμβουράκη ορκίστηκε και έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Η ταμίας μας, Θάλεια Κασσωτάκη του Νικολάου και της Δήμητρας Λίτινα ορκίστηκε και έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Μαρία Σιράγα του Εμμανουήλ και της Καίτης πήρε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Ο Ανδρέας Τριαντάφυλλος του Κοσμά και της Κυριακούλας Βουμβουράκη πήρε το δίπλωμα από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το νέο ΔΣ του σωματείου μας με υπερηφάνεια χαιρετίζει τις επιτυχίες όλων των παιδιών μας και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία και ένα λαμπρό μέλλον.
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Η Κατερίνα Λίτινα του Γεωργίου και της Ευγενίας,εγγονή του Μανώλη Λίτινα κατέλαβε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων στην ξιφασκία.
Άλλη μία διάκριση  στο Ταε Κβο Ντο για τα αδέρφια Αντωνιάδη του Νικολάου και της Πολύμνιας,εγγονών του Σταύρου Λίτινα.Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο μεν Σταύρος βγήκε πρώτος στην κατηγορία παίδων-εφήβων και ο δε Βασίλης δεύτερος στην κατηγορία των ανδρών.
Συγχαρητήρια στα νεαρά παιδιά των Πλατανίων και εις ανώτερα.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ 
Στις 10 Αυγούστου η Αργυρώ Λίτινα του Γιάννη και της Βάσως και ο σύζυγός της Κωστής Πατένας απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι (αγοράκι).Το ΔΣ εύχεται στο ζευγάρι να τους ζήσει.
 
ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ
Στις 24 Ιουνίου ο Ανδρέας Βουμβουράκης του Βαρδή και της Άρτεμις, και η σύζυγός του Μαρία Ανδρεάκου βάφτισαν το δεύτερο παιδάκι τους δίνοντας του το όνομα Ευσταθία.
Ο Άγγελος Κωνσταντόπουλος του Αθανασίου και της Ελένης Λίτινα και η σύζυγός του Αγαθή βάφτισαν το δεύτερο παιδάκι τους δίνοντας του το όνομα Μάριος.
Ευχόμαστε να ζήσουν τα νεοφώτιστα.
ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
Την 1η Σεπτεμβρίου η Νίκη Κλάδου του Δημήτρη και της Πόπης αρραβωνιάστηκε με τον εκλεκτό της καρδιάς της Ηλία Κανδηλάκη από τις Μέλαμπες.
ΓΑΜΟΙ 
Στις 30 Ιουνίου στον Ι.Ν Αγίας Τριάδας Ζακύνθου παντρεύτηκε ο Γιάννης Παπαδογιωργάκης την αγαπημένη του Ελένη Χα’ι’κάλη.
Στις 18 Αυγούστου 2018 στο Ηράκλειο  ο Λευτέρης Λίτινας του Κωνσταντίνου-εγγονός του Ελευθερίου  που κατοικεί στο Ρέθυμνο παντρεύτηκε την αγαπημένη του Εύη και βάφτισαν το πρώτο τους παιδάκι δίνοντας του το όνομα Κωνσταντίνος.
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ρέθυμνο παντρεύτηκε η Βάλια Καλαγασίδη του Σταύρου και της Μαρίας τον εκλεκτό της καρδιάς της Αλέξιο Σκουριτάκη.
Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον στα ζευγάρια.
 
 
ΚΗΔΕΙΕΣ
Στις 13 Ιουνίου πέθανε η Ευαγγελία Τζαφέστα το γένος Ξενικού.
Στις 15 Ιουνίου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Ελευθερία Λίτινα σύζυγος Ματθαίου-μητέρα του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας,Κωστή Λίτινα.
Στις 20 Αυγούστου πέθανε ο Εμμανουήλ Ξενικός του Ιωάννου.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις 28 και 29 Ιουλίου διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας και του Δήμου Αμαρίου τα Πάνας Δρώμενα.Πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι ξεκινώντας απο το χωριό μας,ανέβηκαν στην Πάνα και εκεί αφού δείπνησαν με πλούσια εδέσματα,ψυχαγωγήθηκαν από το συγκρότημα του σπουδαίου λυράρη Ψαραντώνη.Πολλοί απο τους συμμετέχοντες διανυκτέρευσαν στην Πάνα και με την επιστροφή τους στο χωριό έδωσαν ευχές για καθιέρωση του θεσμού.
Στις 15 Αυγούστου, όπως και κάθε χρονιά, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο μας Πανηγύρι στην πλατεία του χωριού.Μουσικά μας συνόδευσε το συγκρότημα των Μασαούτη-Στριλιγκά και μας τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου από άλλα χωριά.
Στις 17 Αυγούστου έλαβε χωρα η  καθιερωμένη πλέον μονοήμερη εκδρομή που διοργανώνουν ο παπαΣταύρος Λίτινας και η πρεσβυτέρα.Αυτή τη φορά προορισμός ήταν οι Γούβες Ηρακλείου,όπου έγινε και ξενάγηση στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας.Την εκδρομή αυτή αγκάλιασαν πολλοί χωριανοί αλλά και πάρα πολλοί μαθητές.
Στις 19 Αυγούστου η Γωγώ η Παραμυθού διασκέδασε τα παιδιά του χωριού διαβάζοντας παραμύθια και κάνοντας μαζί τους πολλές δραστηριότητες στην πλατεία του χωριού.
Στις 20 Αυγούστου η παρουσία των χωριανών μας στη συναυλία αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής μας που έλαβε χώρα στο Φουρφουρά ήταν πολύ δυναμική αφού πλήθος κόσμου παρευρέθηκε εκεί για να προσφέρει εμπράκτως αλλά και για διασκεδάσει με τον διάσημο τραγουδοποιό Αντώνη Μαρτσάκη.
Στις 11,12,13,21 και 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία θερινές Κινηματογραφικές Προβολές στην πλατεία του χωριού μας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πλατανιανών της Αθήνας και την υλική υποστήριξη του συλλόγου του χωριού.Την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασε με ενθουσιασμό όλη η νεολαία του χωριού και γι αυτό το λόγο υπάρχουν σκέψεις για την καθιέρωσή της.
Για περισσότερα νέα, φωτογραφίες και βίντεο από το όμορφο χωριό μας και από τις εκδηλώσεις των συλλόγων μας, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες μας στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter με το όνομα “Πλατάνια Αμαρίου”.
Για οποιοδήποτε λάθος ή παράλειψη συγχωρέστε μας, και άμα θέλετε να προσθέσετε κάποιο νέο ή να κάνετε κάποια επισήμανση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email μας: platania.amariou@gmail.com
Αριθμός Προβολών: 275