Με την παρουσία του δημάρχου δήμου Αμαρίου Κου Μουρτζανού Παντελεήμων, του προέδρου τοπικού συμβουλίου Φουρφουρά Κου Μουρτζανού Μιχαήλ του Χαραλάμπους , του προέδρου πολιτιστικού συλλόγου Φουρφουρά Κου Μουρτζανού Εμμανουήλ, του προέδρου (χωριανός μας) της Ομοσπονδίας χωριών επαρχίας Αμαρίου (Αττικής) Κου Αντωνακάκη Στέφανου , της προέδρου (χωριανή μας επίσης) συλλόγου Κρητών Πετρούπολης (Αττικής) Κα Μουρτζανού- Μπαϊλού Ευφροσύνης και αρκετούς χωριανούς εόρτασε ο σύλλογος μας τα 40 ΧΡΟΝΙΑ παρουσίας, δράσης και προσφοράς του ,στην Ι.Ν. Παναγίας Καρδιώτισσας στο χώρο «Λειβάδα» το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016.

Πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Φουρφουριανών και στην συνέχεια ο σύλλογος πρόσφερε ένα μικρό κέρασμα με τσικουδιά. Αρκετοί από τους χωριανούς μας , και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, ακολούθησαν κατά γράμμα την πρόσκληση μας κρατώντας το δικό τους βουργίδι με τα υπέροχα εδέσματα τους τα οποία και προσέφεραν.

Στην συνέχεια , πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία από τον παπά- Παντελή Διαμαντάκη για το ιστορικό του ιερού χώρου όπου βρισκόμασταν η οποία ,πραγματικά , ήταν αρκετά πολύ ενδιαφέρουσα. Ας μείνουμε στα λόγια του παπά μας: «Όπως είναι το Άγιον Όρος για τον χριστιανισμό μας στην Ελλάδα είναι και ο ναός αυτός για τον τόπο μας, αλλά και για όλο το Αμάρι…». Τέλος , ο σύλλογος μας πραγματοποίησε δενδροφύτευση στο κεντρικό πλατειάκι του χώρου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, το αρτοποιείο Μανωλακάκης Δημήτρης & Υιός Ο.Ε. για την δωρεάν χορήγηση του άρτου και άλλων αρτοδημιουργιών τις οποίες πρόσφερε. Επίσης, τους χωριανούς μας , Πανταλό Γεώργιο του Ανδρόνικου για την τσικουδιά όπου δώρισε και τον πρόεδρο τοπικού συμβουλίου Φουρφουρά, όπου πέρα από την τσικουδιά που μας πρόσφερε και αυτός, μας εξυπηρέτησε με αρκετά τραπεζοκαθίσματα και μας δώρισε και το δένδρο όπου φυτέψαμε.

Τέλος, νεολαία του χωριού μας έστησε ένα μικρό παρεάκι με λύρες , λαγούτα και ασκομπαντούρες.

Ο Σύλλογος μας σας εύχεται κάθε υγεία σε όλους τους απανταχού Φουρφουριανούς και σας καλεί από τώρα τον επόμενο Αύγουστο (2017) .πρώτα ο Θεός, να πραγματοποιήσουμε την ίδια συνάντηση, στον ίδιο χώρο, την οποία προτείνουμε να καθιερωθεί.

Με τους θερμότερους χαιρετισμούς ο πρόεδρος

Μουρτζανός Βασίλειος του Μιχαήλ.

Αριθμός Προβολών: 3