Γράφει: ο Νίκος Τσιουδάκης  Πρόεδρος του Συλλόγου                                 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΝΩΝ ΑΜΑΡΙΟΥ  ‘’Ο ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ’’

 

ΚΟΠΗ  ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Οι Καλογεριανοίτης Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δ.Σ του Συλλόγου προσήλθαν στο ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Σοφοκλέους 53Α,1οόροφο,την Κυριακή10/01/2016 μαζί με φίλους και εκπροσώπους  φορέων, παρά τις πάσης φύσεως οικονομικοκοινωνικές αντιξοότητες, για την ανταλλαγή ευχών για ότι καλύτερο και προοδευτικότερο για το νέο έτος 2016.

Ο Πρόεδροςτου Συλλόγου Νίκος Τσιουδάκης  ξεκίνησε, τη σχετική διαδικασία, με πολύ σύντομη αναφορά του, τόσο γι την κακή οικονομική συγκυρία του χρόνου που πέρασε, όσο  και για όσες και όσους έφυγαν από την επίγεια ζωή και μετοίκησαν στη γειτονιά των Αγγέλων: Πανταγιά Ελένη-Τριποδιανό Ιωνν. Κωνσταντίνο – Ρέτσα Δημήτριο και Δραμιτινό Δημ. Γεώργιο(μακαριστού παπά Δημήτρη) και αφού κρατήθηκε άμεσα ενός λεπτού σιγή, ως ύστατος φόρος τιμής στη μνήμη τους και την αναφώνηση, ’’αθάνατοι’’, συνέχισε χωρίς ιδιαίτερες προσφωνήσεις ,χαιρετίζοντας, γενικά ,με την παρακάτω ρίμα του ως εξής:

·         Χαίρετε αξιότιμοι κύρι(οι)επίσημοι μας

φίλοι και Καλογεριανοί πού ’ρθατε στη γιορτή μας.

·         Καλωσορίζουμ’ούλους σας και με χαρά μεγάλη

πίτα τ’ Άι Βασίλη μας θα κόψουμενε πάλι.

·         Να ευχηθούμε η χρονιά πού ‘ρθενε να ξανοίξει

να μα σε κλείσει τσι πληγές π’ άλλες έχουν ανοίξει.

·         Το δεκαπέντε είχαμε καινούργιες κυβερνήσεις

και δίκαιες προσμέναμε των προβλημάτων λύσεις.

·         Μα δυστυχώς δεν είδαμε να γίνονται και πράξη

όσα πριν κάθε εκλογή μας είχανε προτάξει.

·         Κι Άι Βασίλης βρέθηκε πάλι σε νέα δίνη

και στα κοπέλια μερικά μικιά δωράκια δίνει.

·         Γιατί τσακάλια βρέθηκαν εις τη διαδρομή του

και άρπαξαν όσα καλά κουβάλαγε μαζί του.

·         Άγε Βασίλη Δέσποτα κι εμείς κατανοούμε

αγώνα απού έκανες για να δικαιωθούμε.

·         Και με την ευλογία σου και του Χριστού τη Χάρη

αγώνας εις τη χώρα μας νέα τροπή θα πάρει.

·         Να βρούμενε τσι ένοχους που ρήμαξαν τη χώρα

για να γλυτώσει ο λαός απ’τσ’αρπαγές τους τώρα.

·         Να ξαναρθούνε τα καλά μέσα στο σπιτικό μας

κι ούλοι να σε δοξάζουμε Σωτήρα και  Θεό μας.

·         Χρόνια πολλά σε ούλους μας μ’ αγάπη και κουράγιο

κι αισιοδοξία μας να βρει καλό μουράγιο!!!                                                                                                                                                       

Και προ παντός υγεία σε όλους. Σας ευχαριστώ.

Ύστερα από τον παραπάνω χαιρετισμό του, ολοκλήρωσε και έκλεισε την ευχετήριο αναφορά του, για το Νέο Χρόνο, με 27 σχετικές μαντινάδες. Μετέφερε τα χαιρετίσματα και τις ευλογίες του αιδεσιμότατου ιερέα του χωριού μας Αθανασίου Δημ. Δαμιτινού και μοίρασε τα Εκκλησιαστικά αποστολής του ημερολόγια 2016 σε όλους που τον ευχαριστούν, όπως και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας ιδιαίτερα, για την ευγενική προσφορά αγάπης και ευλογίας Του. Επίσης μετέφερε το χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κυρίας Μαρίας Λιονή, που λόγω  ανειλημμένων υποχρεώσεων της δεν μπόρεσε να παρευρίσκεται σήμερα στην κοπή της πίτας, όμως μας ευχαριστεί θερμά για την  τιμητική μας πρόσκληση και μας εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και εμείς αντευχόμαστε ομοίως. Συνέχισε με το Απολυτίκιο των Αγίων μας Αθανασίου & Κυρίλλου και τον ψαλμό του αντίστοιχου του  Μεγάλου Βασιλείου προς τιμή της Χάρης τους.

Προσκάλεσε τα πιο μικρά παιδιά τη Βίκυ και Κωνσταντίνα, κόρες του Γεωργίου Κων. Τσιουδάκη ,που πάρα πολύ ωραία απέδωσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, με μοναδικό τίμημα το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Ακολούθησαν οι ένθερμοι χαιρετισμοί: κ. Στεφάνου Αντωνακάκη Προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου, κ. Βασιλείου Σκυλάκη μέλους του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης,  κ. Γεωργίου Κων. Τσιουδάκη μέλους του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας ευχόμενοι  τα καλύτερα για το Νέο Χρόνο, ιδιαίτερα  ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε, γενικά ,τόσο για τη  σημασία της Ομοσπονδίας μας όσο και για την επωφελή συνεργασία μας στο προεδρείο της  και  η αρχόντισσα της ομήγυρης κ. Πόπη Κανελλοπούλου Τριποδινού ολοκλήρωσε τη σχετική διαδικασία με τις παρακάτω αυτοέμπνευσης της  μαντινάδες :

·         Ανοίγω μια ζεστή αγκαλιά κι ούλους σας αγκαλιάζω

φιλιά, αγάπη και ευχές σε ούλους σας μοιράζω.

·         Του χρόνου όλοι μας εδώ κανένας να μη λείπει

ευτυχισμένοι και γεροί μακριά ‘πο κάθε λύπη.

·         Αγαπημένα πρόσωπα λείπουν από κοντά μας

όμως εμείς τα έχουμε βαθιά μες στην καρδιά μας

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, με τις ευλογίες του πατέρα Αθανασίου της Εκκλησίας του χωριού μας ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ, κάλεσε τον πολύ αγαπητό μας και γενναιόδωρο κ. Μίμη  Κανελλόπουλο να κόψει την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου. Μετά τη βασική διαδικασία, συνεχίστηκε η διανομή της από τον Πρόεδρο  σε όλους γενικά. Τυχερός της χρονιάς, σύμφωνα με τον προσδιορισμό του κ .Κανελλόπουλου,«ο οικοδεσπότης». Τα προσωπικά κεράσματα ήδη είχαν αρχίσει από την κα Πόπη  Κανελλοπούλου Τριποδιανού και τους κυρίους Γεώργιο και Αδάμ Κων. Δραμιτινού σε μνήμη των γονέων τους. Ακολούθησε το αρκετά ικανοποιητικό παραδοσιακό κέρασμα του Συλλόγου και όλοι ένιωσαν την πραγματική Καλογεριανή παράδοση να τους περιποιεί ιδιαίτερη τιμή.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τόσο, όσο και με την ευγένεια, το σεβασμό και την αγάπη τους για όσες και όσους εκδήμησαν, ευχόμενο σε επόμενη αντίστοιχη εκδήλωση μας να μη λείπει κανείς.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ

Ύστερα από την ολοκλήρωση της  διαδικασίας κοπής της Αγιοβασιλόπιτας ακολούθησαν οι εργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου,(σύμφωνα με την ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.504|18-12-2015 πρόσκληση του Δ.Σ), που ξεκίνησαν μετά την ομόφωνη ανάδειξη Προέδρου της τον κ. Τσιουδάκη Κων. Γεώργιο και Γραμματέατονκ. Δραμιτιμό Κων. Γεώργιο.

Ο Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης, αφού χαιρέτησε και ευχαρίστησε για την  επιλογή του στη θέση του Προέδρου, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τσιουδάκη Νίκο για τον απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2015. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου χαιρετίζει τη γενική συνέλευση και αναφέρει συνεχίζοντας, ότι οι πάσης φύσεως δραστηριότητες  του έτους 2015 έχουν καταχωρηθεί σε 92 σελίδες του βιβλίου πρακτικών του διοικητικού συμβουλίου και επισημαίνει τις σχετικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το ΨΗΦΙΣΜΑ της γενικής συνέλευσης στις 11- 01-2015 και τα σχετικά υπομνήματα που έχουν υποβληθεί διαχρονικά προς τους εκάστοτε κ.κ αρμοδίους για τα γενικά αλλά και ειδικά μας προβλήματα  ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ που εξακολουθούννα παραμένουν χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η γενική συνέλευση ομόφωνα αποφασίζει να συνεχιστούν οι πάσης φύσεως προσπάθειες για όλα τα δίκαια προβλήματα που αναφέρονται στο παραπάνω ψήφισμα μέχρι οριστικής αποκατάστασης τους και έχουν ως εξής: Καθημερινή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ και αντίθετα, Αποπεράτωση του Αμαριώτικου δρόμου, Διατήρηση και βελτίωση Πανεπιστημίου και Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο και λοιπών γενικών σχετικών προβλημάτων και όσων διαχρονικά αφορούν το χωριό καταγωγής μας Καλογέρου και έχουν υποβληθεί με ανάλογα υπομνήματα στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης και Δήμαρχο Αμαρίου που, παρά τη σοβαρότητα τους, συνεχίζουν να παραμένουν απραγματοποίητα και βασικότερα από τα οποία είναι: Αποχετευτικό παλαιό δίκτυο, Ανακατασκευή με άμεση εκβάθυνση του καταστροφικού κεντρικού δρόμου, Καθαρισμός και αποκατάσταση κατολισθήσεων και λοιπών πάσης φύσεως επικίνδυνων σημείων εσωτερικών δρόμων, Προσαρμογή ανακαίνισης Κάτω Βρύσης σύμφωνα με τη μελέτη που υποβάλαμε, Αποκατάσταση και αποζημίωση αυθαιρεσιών που προκάλεσε ο Δήμος σε πάσης φύσεως ιδιοκτησίες, Ανύψωση με στέγαστρο μέχρι το επίπεδο του κεντρικού δρόμου της παρακείμενης στην εκκλησία πλατείας φάντασμα και επιδιόρθωση του εφαπτόμενου με την εκκλησία δρόμου μέχρι τον επόμενο προς τα κάτω, Υπαγωγή σε σχετικό πρόγραμμα αναπαλαίωσης οικιών του χωριού για να θυμίζουν την αρχιτεκτονική της  εποχής κατασκευής τους, Αποπεράτωση του Ιερού Ναού Σωτήρος Χριστού με τις προδιαγραφές αρχικής κατασκευής βάσης του, Προσδιορισμός όλων των Καλογεριανών ιδιοκτησιών εκτός Χ Υ Τ Α στο Αόρι και ακόμη να συνεχίσει τις πάσης φύσεως επιτυχημένες πολιτιστικές του μέχρι σήμερα δραστηριότητες που όλο και πιο κοντά μας φέρνουν.

 

                         ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

 Στις 20-01 2016 ο Σταύρος Αποσ. Παπαϊωάννου και η σύζυγος του Αλεξάνδρα απόκτησαν ένα δεύτερο υγιέστατο αγοράκι:

·         Να ζήσει σας ευχόμαστε μεγάλο να το δείτε

και να το καμαρώσετε όπως επιθυμείτε!!!

ΘΑΝΑΤΟΙ

Πέθανε στου Καλογέρου στις 14-01 -2016 ο αγαπητός  μας συγχωριανός Μιχάλης Μεν. Τσιουδάκης ,72 ετών, και κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Καλογέρου Αγία Μαρίνα την Παρασκευή  15-01- 2016.

Θερμά συλλυπητήρια από το Δ.Σ του Συλλόγου μας σε όλους τους οικείους του και να ‘ναι ελαφρό το Καλογεριανό χώμα που τον σκεπάζει.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Νίκο Τσιουδάκη σεόσες εκδηλώσεις είχε προσκληθεί με ανάλογο ή μη χαιρετισμό,  μερικές από τις οποίες επιγραμματικά είναι: Κοπή Βασιλόπιτας Παγκρητίου Ένωσης στις  17- 01-2016,με το χαιρετισμό

·         Το Νέο Χρόνο εύχομαι αγάπη και υγεία

σε κάθε άνεργο δουλειά να φύγ’ η δυστυχία!!!….

Κοπή Βασιλόπιτας Π.Ο.Π.Κ.Σ στις 31-01-2016,Κοπή Βασιλόπιτας Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» στις 14- 02 2016 που με το Αριθ.Πρωτ.9105/19-ο2-2016 έγγραφο το Δ.Σ και οι φοιτητές του Ιδρύματος μας ευχαρίστησαν θερμά, Παρουσίαση βιβλίου « Πολυφίλητη» κ. Νίκου Ψιλάκη στις 15-02-2016,Προυσίαση βιβλίου «Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ» κ. Σάββα Παττακού στις 24-02 2016, Παρουσίαση τόμου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Δ. ΒΕΡΥΒΑΚΗΣ»Ο Επιστήμονας-Ο Αγωνιστής- Ο Πολιτικός στις 26-02-2016 και σε άλλες.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σύμφωνα με το πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης στις 10-01-2016 αποφασίστηκε η  διοργάνωση 9 ΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Σόφια –Φιλιππούπολη –Βουκουρέστι- Βάρνα κ.λπ.) από Σάββατο 11- 06 -2016 μέχρι Κυριακή 19-06 -2016 ανάλογα με  τα άτομα που θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως 10 ΜΑΪΟΥ 2016 στον Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Τσιουδάκη στα ΤΗΛΕΦΩΝΑ:2102920750-6932780505 και email:tsioudakisnikos@gmail.com   όπου και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τιμή κατ’ άτομο 400 ευρώ για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου 3 ή 4 αστέρων με πρωινό,8 δείπνα ή γεύματα, μεταφορά με Αρχηγό/συνοδό, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται: Δημοτικοί φόροι, μουσεία ,ποτά και φιλοδωρήματα. Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

ΕΥΧΕΣ

Ευχόμαστε σε όλες και όλους και στις οικογένειες σας καλή σαρακοστή και καλό ΠΑΣΧΑ με υγεία, αγάπηκαι αισιοδοξία,

·         Του Ιησού η σταύρωση και η Ανάστασης του

ούλη την ανθρωπότητα να σώσ’ η  δύναμης του!!!

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ολογαριασμός του Συλλόγου μας για συνδρομές και λοιπές πάσης φύσεως καταθέσεις είναι στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με αριθμό:122/381074-73 στο όνομα  του Προέδρου ΤΣΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                    ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΟΥΔΑΚΗΣ

Αριθμός Προβολών: 1