Αναδημοσίευση από :rethemnosnews.gr

Το Σαββατοκύριακο στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου οι “Γιατροί του Αιγαίου”, σε συνεργασία µε το ∆ήµο , επισκέφθηκαν το Αµάρι. Με βάση το χώρο του Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής και του ∆ηµοτικού Σχολείου Αποστόλων, οι “Γιατροί του Αιγαίου”, οργάνωση γνωστή από τις επισκέψεις της τόσο σε αποµακρυσµένα νησιά και ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της Κρήτης, όσο και για την εθελοντική, ανιδιοτελή και υψηλού επιπέδου ιατρική βοήθεια που προσφέρουν για είκοσι περίπου χρόνια, ανταποκρίθηκαν µε χαρά στην πρόσκληση του Δήμου.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες δηµόσιας υγείας, η συγκεκριµένη πρωτοβουλία ήταν αναγκαία.

Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν και υπήρξε µεγάλη προσέλευση µε λεωφορεία που προγραµµάτισε ο ∆ήµος αλλά και µε ιδιωτικά µέσα µεταφοράς χάρη στη µεγάλη αλληλεγγύη των κατοίκων.

Περισσότερες από 15 ιατρικές ειδικότητες, το ανάλογο παραϊατρικό προσωπικό µε φορητά µηχανήµατα, εξέτασαν κατοίκους από όλες τις Τοπικές Κοινότητες και συνέστησαν λύσεις σε προβλήµατα υγείας που χρονίζουν και που οι κάτοικοι δυσκολεύονται να αντιµετωπίσουν.

Πραγµατοποιήθηκαν 420 ιατρικές πράξεις, από τις οποίες 310 κλινικές και 90 εργαστηριακές µε το συντονισµό εκ µέρους του ∆ήµου από τον ιατρό Μανώλη Καλοµενόπουλο, ∆ηµοτικό Σύµβουλο αρµόδιο για θέµατα Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρίου «Ευχαριστούµε τους “Γιατρούς του Αιγαίου” για το διήµερο στο Αµάρι και τον κ. Γιάννη
Γενεράλη, ∆ηµοτικό Σύµβουλο, για τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο Alexander στο Γερακάρι αλλά και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας.

Αποτελεί στοίχηµα για το ∆ήµο µας να επαναληφθεί σύντοµα η παραπάνω δράση, αφού κρίθηκε µε απόλυτη επιτυχία η πρώτη αυτή προσπάθειά µας. Έχουν επισηµανθεί αδυναµίες και θα προσπαθήσουµε να διορθωθούν.»

Δείτε το ρεπορτάζ:

https://www.youtube.com/watch?v=LvLQF8Otn9c

flashnews.gr

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Όλοι εμείς οι κάτοικοι του Αμαρίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ για την πολύ καλή προσφορά τους , να εξετάσουν αφιλοκερδώς , με σεβασμό, και επιμέλεια , όλους όσους δήλωσαν , ότι ενδιαφέρονται, επί δύο ημέρες Σάββατο και Κυριακή 28/2 και 1/3/2015.Ήταν συγκινητικό  να βλέπεις   τόσους πολλούς  γιατρούς και ειδικότητες να  εξετάζουν  με υπομονή και κατανόηση τους Αμαριώτες που φυλούν Θερμοπύλες.

Εξέταζαν στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής, και στο Δημοτικό σχολείο Αποστόλων .

Τέτοιες ενέργειες είναι άξιες επαίνου και τιμούν τον ιατρικό κόσμο για την προσφορά του στον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε πολύ και τον κύριο Καλομενόπουλο, μέλος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου, που είχε και την οργάνωση , της ευγενούς αυτής προσφοράς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΠΡΟΒΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΙΩΤΩΝ

Αριθμός Προβολών: 1