Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 η επέτειος της Μάχης της Κρήτης που κατά πολλούς άλλαξε το Ρουν του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ανέδειξε την γενναιότητα και τον πατριωτισμό του κρητικού λαού.

Με ευθύνη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων και της Παγκρητίου Ενώσεως και με την συμμετοχή των Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων της Αττικής.

Η Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συμμετείχε με πολλά μέλη της και τα λάβαρα των σωματείων μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των πεσόντων στη μάχη της Κρήτης παρουσία Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και των Κρητών της Αττικής, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Εν συνεχεία πεζή με την Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου το Στρατιωτικό άγημα και τα λάβαρα των Σωματείων δια μέσου της οδού Μητροπόλεως πομπή στον Άγνωστο Στρατιώτη , στην Πλατεία Συντάγματος , όπου κατέθεσαν στεφάνια οι πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές.

Ακολούθως η πομπή πορεύτηκε προς το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών δια μέσου της οδού Βασ. Σοφίας όπου έγινε Τρισάγιο στο Μνημείο του αστράτευτου μαχητή της Μάχης της Κρήτης και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους όλων των Κρητικών Σωματείων Αττικής και φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο αίθριο του Πολεμικού Μουσείου όπου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από τις μαρτυρικές πόλεις και τα χωριά της Κρήτης.

Έγιναν χαιρετισμοί και αναφορές στα ιστορικά γεγονότα από τους οργανωτές. Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και προσφέρθηκε κρητικό κέρασμα.

Ευχή μας είναι Εκδηλώσεις σαν κι αυτή αξίζει και πρέπει να την παρακολουθούν και να συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι από τους 500.000 και πλέον Κρήτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο.

 

 

 

 

Νίκος Κραουνάκης

Πρόεδρος Ομοσπονδίας  Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου

 

Αριθμός Προβολών: 88