Επικήδειος

Θρηνούμε  σήμερα θρήνον μεγάλο για την απώλειά σου αγαπημένη μας δασκάλα και συλλυπούμενοι μέσα από τη καρδιά μας, αναπέμπουμε δέηση προς το Πανάγαθο  Θεό να σε αναπαύσει  «σε χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων ».

Η πίκρα μας είναι πολύ και ο πόνος μας αβάστακτος  για τον αποχωρισμό σου.

Γιατί έφυγες εσύ που στη δύσκολη δεκαετία του 1950-1960 μας έβγαλες από το σκοτάδι  στο φως και μας έδωσες  τις πρώτες γνώσεις  για να διαβούμε το επόμενο  κατώφλι  της κοινωνίας  οπλισμένοι  με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση .

Εσύ στάθηκες  για εμάς ,τους νέους του χωριού , ο πυλώνας πάνω στον οποίο χτίσαμε τις προσδοκίες  και τα όνειρά μας , μαθαίνοντας  το κάθε τι για τη ζωή και τις δυσκολίες της.

Δούλευες ατελείωτες ώρες με τους μαθητές σου με προσφορά και δημιουργία.

Ήσουν μια ήρεμη δύναμη και αυστηρή όταν έπρεπε ,αλλά πάντα γλυκύτατη και με αγάπη για τα παιδιά σου.Σε χαρακτήριζε διαύγεια σκέψης ,Νεστώρια  σοφία και αξιοζήλευτη ευσυνειδησία, κοσμήματα όλα αυτά για ένα χαρακτήρα σαν το δικό σου.

Ακούραστος αρωγός η σκέψη σου ,το ήθος σου και ο πολιτισμός σου παρακαταθήκη για τους νεότερους. Η αγκαλιά σου δρυς και ο ίσκιος της μεγάλος ,η δροσιά της αστείρευτη και το  θρόϊσμά  της γαλήνη ψυχής ,σε όσους την αποζητούσαν.

Τελειώνοντας εύχομαι ανάερο και ανάλαφρο να είναι το φτερούγισμα της ψυχής σου  και γλυκός ο αιώνιος ύπνος σου .Στα αγαπημένα σου παιδιά ο θεός ας είναι απλόχερος στο βάλσαμο παρηγοριάς του μισεμού σου.

 

Αντώνιος Μυτιληνάκης Αντιστράτηγος ε.α.

Σάββατο  5 Αυγούστου 2017.

Αριθμός Προβολών: 83