ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ –

ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΩΦ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΕΡΟΝΑ

10 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ

 

Αναχώρηση :  11/10/2018

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 11/10: ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ

Συγκέντρωση το πρωί  ώρα 06:00 έξω από το ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ στην Πλατεία Καραϊσκάκη και αναχώρηση ώρα 06:30 για ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ, με ενδιάμεση στάση  για καφέ στη περιοχή της Λαμίας. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Κοιλάδας Τεμπών, Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά) για το σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

11/10  ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ – HOTEL KRAGUJEVATS
http://www.hotelkragujevac.com/en/

2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 12/10:  ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μπρατισλάβα με ενδιάμεσες στάσεις και διελεύσεις συνόρων. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

12/10  MΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – HOTEL BARONKA http://www.baronka.sk/

3η ΜΕΡΑ Σάββατο 13/10:  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Πράγα, αφού πρώτα θα δούμε  την Μπρατισλάβα, με τη παλιά πόλη Στάρε Μέστο που ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν τη μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, θα δούμε ακόμα σημαντικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί το Μουσεία Ιστορίας και Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας την παραμυθένια Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

13, 14, 15, 16/10  ΠΡΑΓΑ – OLYMPIC CONGRESS
http://www.olympik.cz/cz/congress/

4η ΜΕΡΑ Κυριακή 14/10:  ΠΡΑΓΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση της πόλης θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο κάστρο της Ευρώπης την Καστρούπολη Χρατσάνι, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα, με τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Βίτου. Θα κατηφορίσουμε στη γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται και το σπίτι που του Φράνγκ Κάφκα και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της πόλης για να δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 15/10:  ΠΡΑΓΑ – ( ΤΣΕΣΚΥ  ΚΡΟΥΜΛΩΦ )

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Τσέσκυ Κρούμλωφ –  την περιοχή των κάστρων της Βοημίας και ιδιαίτερα στη πόλη – κάστρο Τσέσκε Κρούμλωφ. Ο αυθεντικός χαρακτήρας και ο πλούτος των μνημείων της έκαναν την Unesco να την συμπεριλάβει στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα φρούρια και τα μοναστήρια αυτής της θεαματικής πόλης, θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της, με την μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα. Ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Τρίτη 16/10:  ΠΡΑΓΑ – ( ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ )

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο  και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε  γιατί  ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α.  περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Μετά την ξενάγηση μας στην πόλη θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στη Πράγα. Ελεύθερος χρόνος έως το δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Τετάρτη 17/10:  ΠΡΑΓΑ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΟΝΑΧΟ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τη Νυρεμβέργη. Ακολουθεί περιήγηση της παλιάς πόλης. Το επιβλητικό κάστρο, τα παραδοσιακά κτίρια, οι γοτθικοί ναοί και οι όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz μεταφέρουν τον επισκέπτη αιώνες πίσω, όταν η Νυρεμβέργη ήταν η «ανεπίσημη πρωτεύουσα» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους. Αναγεννησιακές κατοικίες, μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό!  Ελεύθερος χρόνος . Το απόγευμα αναχώρηση για το Μόναχο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

17/10  ΜΟΝΑΧΟ – HOTEL TULIP INN www.tulipinnmuenchenmesse.com

8η ΜΕΡΑ Πέμπτη 18/10:  ΜΟΝΑΧΟ – ΒΕΡΟΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βερόνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Βερόνα, την πόλη όπου γεννήθηκε & πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου & της Ιουλιέτας. Θα δούμε την Ρωμαϊκή αρένα, την δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, την πλατεία Έρμπε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε επίσης το «σπίτι της Ιουλιέττας»  και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει τον Ρωμαίο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

18/10  BEΡΟΝΑ – HOTEL   ANTARES  http://hotelantares.com/)

9η ΜΕΡΑ Παρασκευή 19/10:  ΒΕΡΟΝΑ – ΑΓΚΩΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αγκώνα όπου κι επιβίβαση στο πλοίο ( αναχώρηση πλοίου 13:30 ).

Διανυκτέρευση εν πλω.19/10  SUPERFAST ANCONA PATRA ( 13.00 )

10η ΜΕΡΑ Σάββατο 20/10:  ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις  και τις καλύτερες εντυπώσεις !!!

 

 

Κανονική τιμή Σπέσιαλ τιμή
ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 720  € 690  €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ 895  € 865  €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 & 4 ΑΣΤΕΡΩΝ με πρωινό σε μπουφέ
 • 7 δείπνα
 • Αρχηγός / συνοδός
 • τοπικός ξεναγός στην Πράγα ( ξενάγηση πόλης )
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλεια αποσκευών , ατύχημα.
 • διόδια, διελεύσεις συνόρων, ΦΠΑ
 • Δημοτικοί φόροι
 • εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC & ΝΤΟΥΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα πόλης
 • Ποτά, φιλοδωρήματα
 • και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  :

 1. Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
 2. Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
 3. Η σπέσιαλ τιμή ισχύει μέχρι την 11 Αυγούστου 2018.
Αριθμός Προβολών: 529