(Αναδημοσίευση από : http://amariotes.gr/)

Είναι το τελευταίο χωριό του Δήμου σε κοντινή απόσταση απ’ το Άνω Μέρος. Ο δρόμος συνεχίζεται σuνδέοντας τnv περιοχή με το Δήμο Τυμπακίου και τnv Αγία Γαλήνn.

Περισσότερα...
Τον παλιό καιρό κατά κανόνα τις εορτές των γνωστών αγίων οι χριστιανοί της υπαίθρου τηρούσαν αργία από τις αγροτικές εργασίες. Στο χωριό Χορδάκι Αμαρίου, την ημέρα της εορτής του αγίου Σπυρίδωνα (12 Δεκεμβρίου), ένας μουσουλμάνος πήρε «το ζευγάρι του» (τα βόδια του) και ξεκίνησε να οργώσει. Στο δρόμο συνάντησε έναν χριστιανό. «Σήμερο, αγά, θα κάνεις χωράφι» (=θα οργώσεις), του λέει, «απού ’ναι τ’ αγίου Σπυριδώνου;». «Άντε, μωρέ, να δουλέψομε» απαντά εκείνος «κι άσ’ το Σπυρίδο σου να σφυρίζει!».

Όταν όμως ο Τούρκος άρχισε να οργώνει, αφηνίασαν τα βόδια και τράπηκαν σε φυγή, ζεμένα καθώς ήταν στο αλέτρι. Έτρεξαν και βούτηξαν κάτω απ’ το φαράγγι, δίπλα στο οποίο ήταν το χωράφι του! Όμως δε σκοτώθηκαν, γιατί κρεμάστηκαν από το υνί κι έμειναν εκεί μετέωρα. Μετά από πολλές προσπάθειες ο ιδιοκτήτης τους και όσοι άλλοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν κατόρθωσαν να τα φέρουν πάνω σώα.


Πρόσφατα Άρθρα Χωριού

Έφυγαν οι μαθητές μπήκαν τα…πρόβατα

Αναδημοσίευση από : madeincreta.gr Μέσα στα χαλάσματα αφέθηκε στην τύχη του και το δημοτικό σχολείο 01.02.2016   Share Αφέθηκε στη μοίρα του και χορτάριασε το κτίριο του δημοτικού σχολείου  Θα ήταν παράξενο αν μέσα στα χαλάσματα που σκέπασαν την ιστορία αιώνων στο έρημο Χωρδάκι του Αμαρίου, να έμενε στη… ζωή το οίκημα που πριν λίγες […]

Περισσότερα

Αριθμός Προβολών: 12