ΦΕΟΦΑΝΙΑ
Εφέτος στις 6 Ιανουαρίου ,στον Αγιασμό των υδάτων ,των Θεοφανίων , όλοι μαζί οι Βισταγιανοί ,μετά την Λειτουργία στον Ναό μας ,πήγαμε στη Γραί  ή Κρύα Βρύση , έφραξαν την γούρνα , και έκανε εκεί , ο Παπαζαχαρίας ,την Δοξολογία του Αγιασμού. Με κατάνυξη παρακολουθήσαμε όλοι μαζί ,και πήραμε μετά με τα ποτήρια μας ,Αγιασμό για το σπίτι!

Η ΒΡΑΔΥΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
Το Σάββατο στις 16 Ιανουαρίου , το Δ.Σ του συλλόγου Βισταγιανών μας κάλεσαν όλους ,να κόψουμε βασιλόπιτα!
Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, μια μεγάλη μάζωξη. Η αίθουσα του κτιρίου γέμισε ασφυκτικά ,και έστρωσαν (εθελοντές) και στη κάτω αίθουσα. Ήρθαν όλοι ,και από το Ρέθυμνο και από αλλού. Προσφέρθηκε ένα ωραίο πιλάφι με βραστό και διάφορα άλλα για να πιούμε ένα κρασί.
Ο Παπαζαχαρίας ευλόγησε ,και ο Πρόεδρος  Αριστομένης Ψιστάκης έκοψε την βασιλόπιτα.
Το φλουρί ,που ήταν μια ασημένια εικόνα ,έπεσε στην Γαρυφαλλιά Βροντάκη του Στέλιου!
Ήρθαν στην γιορτή μας ο Δήμαρχος μας Παντελής Μουρτζανός , με την σύζυγο του, ο Πρόεδρος  του Δ.Σ Γαλάτιος Μοσχονάς επίσης με τη σύζυγο του ,και οι αντιδήμαρχοι ,Μενέλαος Φραγγιουδάκης ,και ο Γεώργιος Σταθοράκης.

Γ Ε Ν Ν Η Σ Ε Ι Σ  
Με το καινούργιο χρόνο , είχαμε χαρές και γεννητούρια:

Στις 13 Ιανουαρίου ,γέννησε στο Ρέθυμνο , η Αφροδίτη Προβιά ,ένα υγιέστατο κοριτσάκι .Με χαρές το υποδέχτηκαν ο σύζυγος της Σήφης Κουρμούλης και το πρώτο τους αγοράκι ο Βαρδής. 
Να σας ζήσει! 

Τον Ιανουάριο επίσης η Ερωφίλη Μερσιάδου και ο σύζυγος της Νίκος Βουμβουράκης ,απέκτησαν το τρίτο τους παιδί και είναι αγοράκι . Μια ωραία οικογένεια συμπληρώθηκε μαζί με το Γιώργο και την Εμμανουέλλα! 
Να σας ζήσει! 

Τον Ιανουάριο επίσης , ήρθε στη ζωή ένας καινούργιος Ανδρέας Κουμάντος !
Ο Νίκος Κουμάντος του Ανδρέα και της Στελιανής , και η Χρύσα Παντελιδάκη του Παντελή και της Ηλιάνας , με καταγωγή από το Μοναστηράκι ,απέκτησαν το πρώτο τους , ένα υγιέστατο αγοράκι. 
 Να σας ζήσει. 

ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ  
Στην Αθήνα αρραβωνιάστηκαν στο τέλος Νοεμβρίου ,η Ζαμπέτα Κορρέ, της Μαρίας Προβιά και του Γιώργου Κορρέ , με τον Ευάγγελο Σκουλούδη ,από τα Αμπαδιανά Μυλοποτάμου . Να ζήσετε !

ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ 
Από πληροφορίες του φίλου του χωριού μας , Θανάση Πολίτη, υπάρχει μια ομάδα Νορβηγών ιατρών συνταξιούχων, που αγαπούν το Ρέθυμνο και στέλνουν ιατρικά αναλώσιμα υλικά και άλλα πολλά χρήσιμα ,στο νοσοκομείο μας , στο Ρέθυμνο.
Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας ,υπάρχουν άνθρωποι , που μας σκέφτονται είναι Φιλέλληνες και το αποδεικνύουν !!                   

Αριθμός Προβολών: 7