ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Στις αρχές  του Ιουλίου του 2016 , η Ζαμπέτα Κορρέ του Γεωργίου ,και της Μαρίας Προβιά , και ο συζυγός της Ευάγγελος Σκουλούδης ,από τα Αμπαδιανά  Μυλοποτάμου, απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι , που είναι αγοράκι .

                                                    Να σας ζήσει.

 

Το δεύτερο παιδάκι τους απέκτησαν τον Ιούλιο στις 15 η Ελένη Σφακιανάκη, του Ανδρέα και της Βίκης ,και ο συζυγός της Κωνσταντίνος Σουχλέρης. 

                                                   Να σας ζήσει    το κοριτσάκι σας

Τον Αύγουστο του 2016,στήν Αύστραλία ,ο Ηλίας Βροντάκηςτού Γεωργίου και της Μαρίας ,και ο σύζυγός του Ζωή , απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι που είναι κοριτσάκι

                                                Να σας ζήσει

                                                   Παγκόσμια Γυμνασιάδα

Στις 16 Ιουλίου 2016 έγιναν στην Τραπεζούντα στην Τουρκία μαθητικοί αγώνες.

Ο Ρεθυμνιώτης Γιώργος Προβιάς του Νικολάου και της Χρυσής ,κέρδισε ένα χρυσό  μετάλλιο στο έδαφος και ένα ασημένιο στούς κρίκους της ενόργανης γυμναστικής                           Εύγε

  

                                                           Γάμοι

Στις αρχές Αύγούστου του 2016 έγινε ο γάμος στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου της Μαρινέλας  Κουμάντου και του Στέλιου Λιοδάκη,απο την Νίθαυρη , το ωραίο γλέντι που ακολούθησε ,έγινε στό Ρέθυμνο .

 

Να ζήσετε

 

Στα τέλη Ιουνίου 2016 ,έγινε ο γάμος του Χαρίτου Χριστοδουλάκη του Σταύρου και της Μαρίας και της Νίκης Μπουρδελή ,του Ζαχαρία και της Φρόσως απο τον Φουρφουρά.   Ο γάμος έγινε στον Ι,Ναό Αγ.Γεωργίου στον Φουρφουρά , με κουμπάρους την Όλγα και τον Κωστή Βουμβουράκη.

Το ωραίο γλέντι έγινε στο κτημα Πάνακρον ,με τον Κώστα Κακουδάκη στη λύρα ,τον Γιάννη Κακλή λαούτο τραγούδι και το συγκρότημα τους

Να ζήσετε

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στον Ι.Ναό Αγ.Γεωργίου της Ριζαρείου σχολής ,έγινε ο γάμος της Αργυρώς Γιασαφάκη, του Γεωργίου και της Ευαγγελίας καί του Παναγιώτη Κατσούρα, του Ιερέως Νικολάου και της  Αικατερίνης.

Κουμπάροι ο Κωνσταντίνος και η Βαρβάρα Νούση και ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου.

Ακολούθησε δεξίωση στο Athehs  loft στην Λεωφόρο Αθηνών στο Χαιδάρι ,στην Αθήνα.

Να ζήσετε

 

Εθελοντική αιμοδοσία στην Βισταγή 

Με σύνθημα Δώσε ζωή είναι στο αίμα σου , έγινε πάλι η εθελοντική αιμοδοσία στις 31 Ιουλίου 2016

 

Κηδείες

Τόν Ίούνιο στις 19–2016 πέθανε στο Χωριό μας η Μαρία Σκουλούδη ετών 90 . Η κηδεία της  έγινε στην Βισταγή

Τον Ιούνιο στις 29 του 2016 στο νοσοκομείο Ερυθρός, πέθανε ο Χρήστος Δριβέλος,σύζυγος της Έλένης Σφακιανάκη του Παντελή. Η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο της   Ηλιούπολης .

Τον  Ιούλιο στις 6  του 2016 πέθανε στην Αθήνα ο Σοφοκλής Ξανθός ετών 96  η κηδεία του έγινε στο νεκροταφείο Γλυφάδας.

Τον Αύγουστο στις 3 του 2016 πέθανε ο Νίκος Μαθιουλάκης .Η κηδεία του έγινε στην Αθήνα                   

Θερμά συλλυπητήρια

 

Το πανηγύρι μας

Έγινε και φέτος στις 13 Αυγούστου στη καινούργια πλατεία της Βισταγής , το πανηγύρι του χωριού μας με  μεγάλη επιτυχία! Παρά το ότι ο καιρός ήταν κακός ,ψιλόβρεχε και έκανε κρύο ,ο κόσμος  απόλαυσε ,το χορευτικό συγκρότημα , πού είναι όλα Βισταγιανάκια ,όλα με στολές κρητικές ,χόρεψαν πολύ όμορφα παρουσιάζοντας ένα θέαμα εξερετικό ! Αποζημίωσαν τον δάσκαλότους Μανόλη Καριλάκη. Στο τέλος όλοι όρθιοι χειροκροτούσαν και επαινούσαν τα παιδιά και τον δάσκαλο

Το συγκρότημα του Μιχάλη Ι Κουνάλη και Κ. Δαφέρμου έπαιζαν μέχρι το πρωί . Όλοι βοήθησαν και τους ευχαριστούμε ! Με μπροστάρηδες τον πρόεδρο Αριστομένη Ψιστάκη και όλο το Δ.Σ του συλλόγου μας, οι ψήστες που έψησαν πολύ ώραία και το σερβίρισμα άψογο .

Και του χρόνου πάλι όλοι μαζί 

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=_sE11mLNJQY&feature=share

 

Ανάβαση απο το ορειβατικό μονοπάτι στού Τσικαλά.

Έγινε παράδοση πιά ,μιά εβδομάδα μετά το γλέντι μας ,να ανεβαίνουμε όλοι όσοι μπορούμε στη θέση Τσικαλά . Βισταγιανοί και Πλατανιανοί .

Μια ωραία μέρα  φιλικά κι αγαπημένα , με πολύ φαί ( κρέας) και διάφορα άλλα καλούδια και κρασί .

Και του χρόνου.

                                                Καντάδες στη Βισταγή

Λίγες μέρες μετά το γλέντι , τα νεαράκια του χωριού μας αυθόρμητα ετοίμασαν μιά ωραία έκπληξη.Κορίτσια κι αγόρια όλα μαζί ,γύρισαν τα σπίτια του χωριού τραγουδόντας μαντινάδες , με λύρα μαντολίνα  κιθάρες  και λαούτα ! Η πλατεία μας γέμισε με καρέκλες και  κόσμο με σουβλάκι στο χέρι καί καλή διάθεση ,καμαρώνοντας τα παιδιά μας .

Μπράβο παιδιά και του χρόνου .

 

Οι επιτυχόντες στα  Α.Ε.Ι  –Τ.Ε.Ι στις πανελλήνιες εξετάσεις του  2016 .

 

Βροντάκη Στυλλιανή Μαρία του Ευαγγέλου και της Ελευθερίας , πέρασε στο πανεπιστήμιο Βόλου στο τμήμα Γεωπονίας ,Φυτικής παραγωγής και αγροτικού περιβάλλονος.

 

Βροντάκης Νικόλαος του Ευαγγέλου καί της Ελευθερίας , πέρασε στο Τ.Ε.Ι Λάρισας στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων .

 

Πατένα Ιωάννα  του Θεοδώρου και της Μαρίας , πέρασε στό πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο ,στό τμήμα  Ιστορίας και Αρχαιολογίας

 

Βουμβουράκη Μαρία του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής  , πέρασε στο  Εθνικό Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Χημικό.

 

Συγχαρητήρια  σε όλους

 

Αλέξανδρος Προβιάς

Αριθμός Προβολών: 8