Γεννήσεις
Στο τέλος Απριλίου η Γιώτα και ο Βενιζέλος Χριστοδουλάκης απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους που είναι κοριτσάκι. Να σας ζήσει!
Αρχές Απριλίου,η Νίκη Σταυρουλιδάκη του Μιχάλη και της Ελευθερίας Παπαδάκη,και ο σύζυγος της Γιώργος Καμηλάκης,απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι,που είναι κοριτσάκι. Να σας ζήσει!
 
Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017,ο Χαρίτος Χριστοδουλάκης του Σταύρου και της Μαρίας και η Νίκη Μπουρδελή του Ζαχαρία και της Φρόσως απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι, αγοράκι. Να σας ζήσει.
Γάμος
Το Σάββατο 3 Ιουνίου έγινε στην Αθήνα ,στην Πολιτεία Κηφισιάς ο γάμος  της Ζαμπέτας  Κορρέ ,της Μαρίας Προβιά και του Βαγγέλη Σκουλούδη,του Παντελή και της Αγάπης απο το Μυλοπόταμο. Κουμπάρος ο Γιάννης Πατέρης.
Ακολούθησε η βάπτιση του υιού τους.Νονοί ο Σπύρος Κορρές και ο Θοδωρής Θεοφιλόπουλος που έδωσαν στο αγοράκι το όνομα Παντελής. Ακολούθησε δεξίωση.
Κηδεία
Στις 25 Απριλίου πέθανε ο Νίκος Νικολιδάκης. Η κηδεία του έγινε στο χωριό μας ,Βισταγή.
 
Πολιτιστικός Σύλλογος Βισταγής
Εκλογές 
Στις 28 Μαίου έγιναν στην Βισταγή εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας. Στο νέο Δ.Σ είναι οι εξής:
 
Πρόεδρος Αριστομένης Ψιστάκης
Αντιπρόεδρος Φρίξος Βουμβουράκης
Γενική Γραμματεύς Αθηνά Προβιά
Αναπληρωματική Γενική Γραμματεύς Πελαγία Ελ. Βουμβουράκη
Ταμίας Παπαδάκης Εμμανουήλ
Υπεύθυνη Αίθουσας και Δημοσίων Σχέσεων Πανταγιά Ευαγγελία
Υπεύθυνη Μουσείου και Δημοσίων Σχέσεων Χριστοδουλάκη Ελένη
Υπεύθυνος Πλατείας Πατένας Χαράλαμπος
Υπεύθυνη Καθαριότητας Χορευτικής Ομάδος και Νέων Σφακιανάκη Άννα
 
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΣΤΑΓΗΣ
Το χωριό μας έχει πολλές εκκλησίες. Εδώ όμως θα εξετάσουμε την δίκλητη του Αγίου Χαραλάμπους με την Κοίμηση της Θεοτόκου.
( Ω Παναγιά Μπισταγιανή με τα καμπαναριά σου,
βλέπε μου τη ν' αγάπη μου
ν άνάβω τα κεριά σου)
 
Οι τότε προύχοντες του χωριού, πήγαν στο τούρκο διοικητή ,που έδρευε στο χωριό Μέρωνας και του ζήτησαν την άδεια , να κτίσουν μια εκκλησία . Ο τούρκος , πονηρά σκεπτόμενος τους είπε : ''Σας δίνω ενενήντα μέρες  διορία, να χτίσετε την εκκλησία σας. Διαφορετικά θα γίνει τούρκικο τζαμι'', πιστεύοντας ότι  αυτό θα ήτανε αδύνατο να γίνει.
Με την δύναμη του Θεού όμως η εκκλησία χτίστηκε και λειτουργήθηκε μέσα σε 89 ημέρες, μια μέρα νωρίτερα της προθεσμίας! και έτσι παρέμεινε στους Χριστιανούς
Λέγεται ότι το βάθος των θεμελίων της έχει ύψος ενός ανδρός κρατώντας υψωμένο ένα φτυάρι . Το δε πάχος των τοίχων της είναι 0,80 πόντους. Πέρασε από πολλές μορφές μέχρι να καταλήξει στην σημερινή της μορφή. Εις το ανώφλοιο της πόρτας( νότια) κεντρική είσοδος σώζεται η επιγραφή :
Α W I E         Αυγούστου Α
Εις καιρόν Ιεροθέου αρχιερέως εκτίσθη η παρούσα εκκλησία, δια προκοπής Γεωργίου ιερέως Λαγουβάρδου, Αντωνίου ιερέως Βαρούχα, Γεωργίου ιερέως Καβαδάτου. και μνήσθητη αυτών Κύριε εν την βασιλεία σου και πάντων των ευσεβών Χριστιανών των βοηθούντων και κατοικούντων εν τω χωρίο τούτο. Ζώντων και τεθνεώντων δια πρεσβειών της Αγίας σου Μητρός και του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και πάντων των Αγίων σου Αμήν .   θθθθ
 
Εις την διαμόρφωση της αυλής ευρέθησαν τάφοι παλαιότερα. Έχει ένα ωραίο καμπαναριό με 6 καμπάνες ! και η είσοδος εις  στην αυλή της εκκλησίας γίνεται δια μέσου της βάσης του καμπαναριού. Έχει δύο ορόφους και επροορίζετο και τρίτος . Η παράδοση αναφέρει ότι ο πρωτομάστορας νέος άνδρας, αλλά φαίνεται ότι ήτανε άρρωστος ,και διαισθάνθηκε το θάνατο του. Έδωσε εντολή να τον σκεπάσουν εγκαταλείφθηκε η προσθήκη του τρίτου ορόφου και χτίστηκε ο τρούλος με πελέκια.
Σήμερα είναι τσιμεντένιος. Πράγματι ο Πρωτομάστορας σε λίγο πέθανε και είναι θαμμένος σε τάφο στην βάση του καμπαναριού, όπου υπάρχει η επιγραφή………
<<Ενθάδε κείται Γεώργιος Κ. Φραγάκης
Γεννηθείς τη 4 Δεκεμβρίου 1855
Αποβιώσας δε τη 25 Νοεμβρίου 1895>>
Και παρακάτω γράφει το εξής αριστούργημα ΄
χύστε δάκρυ πικρό διαβάται
εις τους κόλπους του μνήματος τούτου
η νεώτης  βαρέως κοιμάται.-
 Η ανέγερση του καμπαναριού είναι κατά 80 χρόνια μεταγενέστερη της εκκλησίας δεν χτίστηκαν ταυτόχρονα.
Εις την δυτικήν  θύραν της εκκλησίας σώζεται η επιγραφή
1815
<<Ο Θεός δια πρεσβειών της Αγίας Σου Μητρός μνήσθητι Κύριε του δούλου σου Κωνσταντίνου Κασιμάτη πρωτομαστόρου και της συνοδείας αυτού – Αμήν –
Μνήσθητι Κύριε του δούλου Σου  Νικολάου Μαρούλι και των υπολοίπων τεχνιτών>>
Εφημέριοι της Ενορίας Βισταγής
παπά Στυλιανός Ψηστάκης
παπά Νικόλαος Πιτόκος
παπά Εμμανουήλ Λαινάκης
παπά Θεόκλητος Κυπαρίσσης
παπά Εμμανουήλ Καβρουλάκης
παπά Νικόλαος Λαντζουράκης
παπά Νικόλαος Καλογεράκης
παπά Δημήτριος Δραμιτινός
παπά Ελευθέριος Φουρτίνης
παπά Μιχαήλ Σφακιανάκης
παπά Ζαχαρίας Κουφάκης
 
Ψάλτες
Σκουλούδης Νικόδημος
Κυπαρρίσης Θεόκλητος
Γεωργουλάκης Γεώργιος
Ψιστάκης Ιάκωβος
Λαγουβάρδος Γεώργιος
Τρουλινός Γεώργιος
Λαγουβάρδος Κωνσταντίνος
Μαδράκης Ιωάννης
Δαδερώνας Νεκτάριος
Λαγουβάρδος Νικόλαος
 
πηγή :παπά Λευτέρης Φουρτίνης

 

                                                Το Γλέντι του Χωριού μας
Το Σάββατο 12 Αυγούστου θα γίνει το γλέντι του χωριού μας,Στην καινούργια πλατεία.Με την γνωστή φιλοξενία του συλλόγου και των Μπισταγιανών σας προσκαλούμε να διασκεδάσουμε με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. 
Την Κυριακή 20 Αυγούστου όπως κάθε χρόνο Μπισταγιανοί και Πλατανιανοί θα γίνει η ανάβαση απο το ορειβατικό μονοπάτι στου Τσικαλά.
Αριθμός Προβολών: 58