Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2016
Η  Βουμβουράκη Μαρία  του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής  , πέρασε στο χημικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Η Βροντάκη Στυλλιανή – Μαρία του Ευαγγέλου και της Ελευθερίας , πέρασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Γεωπονίας ,Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού περιβάλλοντος.
Ο Βροντάκης Νικόλαος του Ευαγγέλου και της Ελευθερίας ,πέρασε στα ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.
Η Πατένα Ιωάννα του Θεοδώρου και της Μαρίας, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας .
Συγχαρητήρια σε όλους!

ΚΗΔΕΙΕΣ
Στις 5 Οκτωβρίου πέθανε η Μαρία Αντωνίου Ψιστάκη(Ψισταντώναινα) ετών 91 . Η κηδεία της έγινε στο χωριό μας.

Κυριακάτικες Συγκεντρώσεις των Γυναικών της Βισταγής

Η Κυριακάτικη μάζωξη στο πνευματικό μας κέντρο στο κτίριο του συλλόγου μας, κάθε Κυριακή απόγευμα συνεχίζεται.
Μάλιστα απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ο καθηγητής Ορθοπεδικής ,και Βισταγιανός  κος Ηλίας Λαμπίρης ,ήρθε ένα απόγευμα ευγενώς  και μας μίλησε ,με υπομονή και σαφήνεια ,για τα διάφορα ατυχήματα που συμβαίνουν ,από αγροτικές εργασίες ,ή τροχαία κλπ. Και πως τα αντιμετωπίζουμε.
Πολλές συμβουλές πολύτιμες, τις οποίες ακούσαμε ,με πολύ προσοχή.
Κάναμε ένα απογευματινό ωραίο μάθημα ορθοπεδικής ιατρικής ,και τον ευχαριστούμε πολύ.
Όμως δεν τελειώνει εδώ.
Μια άλλη Κυριακή απόγευμα ,ήρθε η γιατρός κυρία Άννα Γκίκα Ελευθερίου Ωτορινολαρυγγολόγος του νοσοκομείου Ρεθύμνης , και μας είπε κι εκείνη πολύ χρήσιμα πράγματα,μάθημα  κανονικό δηλαδή!
Όλα αυτά που αφορούν την αίσθηση ιδιαίτερα της ακοής και άλλα πολλά για αλλεργίες και σοβαρότερα  νοσήματα για πρόληψη και πολλές συμβουλές πολύτιμες , που με απλά λόγια μας εξηγούσε. Χαρήκαμε που την ακούσαμε και μάθαμε τόσα χρήσιμα πράγματα. Την ευχαριστούμε πολύ τη γιατρό κυρία Άννα Γκίκα Ελευθερίου .
Ενα ακόμη Κυριακάτικο απόγευμα στήν καθιερωμένη μας συνάντηση ,καλέσαμε τόν Γεωπόνο κύριο Μανόλη Αρχοντάκη. Ήρθε ευχαρίστως και τον ευχαριστούμε πολύ. Μας μίλησε για τα φυτά ,και τα δένδρα ,για τη γη ,και απο τι  αποτελούνται και πως πρέπει να λιπαίνονται , για τις ασθένιες των φυτών , για το περιβάλλον και την προσοχή που πρέπει να δίνουμε σε ολα αυτά,ευλαβικά προσεκτικοί. Πολλές χρήσιμες και πολύτιμες γνώσεις από έναν ακόμη επιστήμονα,που αγαπά και σέβεται τη φύση !
Κατανοητός απλός και σαφής.
Ευχαριστούμε πολύ.

Θα έχουμε πολλά τέτοια απογεύματα και με άλλους επιστήμονες.
Γίνονται ωραία πράγματα στο χωριό μας, εκτός από την πλατεία μας που προχωρούν τα έργα.
Οι κυρίες της Βισταγής !

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΑΜΑΡΙΩΤΗΣ- ΒΙΣΤΑΓΙΑΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Χαραλάμπος Καπουγιέρης  του Ευαγγέλου και της Αγάπης Χριστοδουλάκη  στους Πανελλήνιους αγώνες καράτε πήρε την 3η θέση.Ευχόμαστε να πάει ο αθλητής μας  και στο Τόκιο και να διακριθεί

Θερμά συγχαρητήρια

Στις τέσσερις Δεκεμβρίου ,της Αγ.Βαρβάρας ,εορτάζει το εκκλησάκι του χωριού μας,που μαζεύει κάθε χρόνο στη χάρη της, όχι μόνο τους Βισταγιανούς αλλά και απο άλλα χωριά . Έτσι κι εφέτος, βοήθησε και ο καιρός και συναντηθήκαμε πάλι ! Ακολούθησε στο κτίριο του συλλόγου μας μάζωξη με μπακαλιάρο σκορδαλιά και άλλα πολλά !


Και του χρόνου.

Προβιάς Αλέξανδρος

Αριθμός Προβολών: 6