Θάνατοι:
– Στις 9-8-2015, πέθανε η Ευαγγελία Τζαγκαρούλη σε ηλικία 94 ετών. Η κηδεία έγινε στο Ηράκλειο.      
Γάμοι:
– Στις 26-8-2016 παντρεύτηκε ο υιός του Αντώνη και της Όλγας Βαμιεδάκη, Γιάννης την αγαπημένη του Μαίρη Αρβανίτη. Η τελετή καθώς και το γλέντι πραγματοποιήθηκαν στο κτήμα «Άλσος Νυμφών» στον Άγιο Στέφανος. Ευχόμαστε να ζήσουνε. 
Βαπτίσεις:
– Στις 9-7-2015 έγινε η βάπτιση του δεύτερου παιδιού του Νίκου Τζαγκαρούλη, υιού του Σήφη και της Μαριάννας. Η βάπτιση τελέστηκε στο Δεσπότη Χριστό και το γλέντι στο Παλιό Σχολειό. Το όνομα αυτού Νίκος με νονό τον Χαράλαμπο Αγγελάκη. Στη λύρα έπαιζε ο Γαλάτιος Μοσχονάς. Να τους ζήσει.  
Εκδηλώσεις:
– Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εορτάστηκαν οι γιορτές της Αγίας Παρασκευής στα Σόχωρα και Αγίου Ιαματικού Παντελεήμονα με εσπερινό και θεία λειτουργία ανήμερα με πολλούς άρτους και λαμπάδες για τάματα στους Αγίους. 
– Στις 27-7-2016 έγινε το ετήσιο Πανηγύρι του πολιούχου και προστάτη του Μέρωνα Αγίου Παντελεήμονος. Το γλέντι έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού και λύρα έπαιζε ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα με τη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο πολλών χωριανών, η συμβολή των οποίων ήταν πολύτιμη. Το πανηγύρι είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή καθώς τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αμαριώτες από σχεδόν όλα τα χωριά της Επαρχίας Αμαρίου. 
– Στις 7-8-2016, πραγματοποιήθηκε στο παλαιό σχολείο του χωριού άλεσμα με χειρόμυλο και μαγειρέματα χόντρου με τις νοικοκυρές του χωριού.  
– Στις 7 έως 12 Αυγούστου 2016 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία για έκτη συνεχή χρονιά το Μουσικό Διδασκαλείο. Στη λύρα δίδαξε ο Δημήτρης Σγουρός, στο λαούτο ο Δημήτρης Σιδερής, στο μπουλγαρί ο Στέλιος Συκάκης και στα πνευστά ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης.  
– Στις 8 έως 12 Αυγούστου 2016 έλαβαν χώρα μαθήματα χορού («Χοροστάστι»), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Κρήτης με δασκάλους τον Νίκο Γιακουμάκη και Κατερίνα Βαγγέλα.    
– Στις 12-8-2016 έλαβε χώρα στο παλιό δημοτικό σχολείο βραδιά συνάντησης μουσικής και χορού στο με τους Δημήτρη Σγουρό, Δημήτρη Σιδερή, Γιώργο Ζαχαριουδάκη, Γιάννη Παπατζανή και Στέλιο Συκάκη. 
– Στις 17-8-2016 έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού η ετήσια χοροεσπερίδα για την ενίσχυση του Αθλητικού Ομίλου Ψηλορείτη, της ποδοσφαιρικής ομάδας με έδρα το Αμάρι. Λύρα έπαιζε ο Γαλάτιος Μοσχονάς.      
– Στις 28-8-2016, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Η εκδρομή ανάμεσα στα άλλα περιελάμβανε ξενάγηση στο καινούργιο μουσείο της Ελεύθερνας, επίσκεψη στο Σπήλαιο του Μελιδονίου και μπάνιο στο Μπαλί.   
Όλες οι ως άνω εκδηλώσεις έγιναν υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχή οργάνωση όλων των ως άνω εκδηλώσεων. 
– Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο για τα Καμένα Χωριά του Κέδρους στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας στην Αθήνα.  

Δημήτρης Παυλής 

Αριθμός Προβολών: 1