ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Στο τέλος Φεβρουαρίου ο Πέτρος Σταματογιαννάκης και η σύζυγος του Ασπασία Παπανδρέου απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους,κοριτσάκι. 

                                                   Να σας ζήσει! 

 

ΒΑΠΤΙΣΗ

Τέλος Μαίου, ο Γιώργης Βροντάκης του Μανώλη και της Όλγας  και η σύζυγος του  Μαρία Κουντούρη βάπτισαν το δεύτερο παιδί τους  που είναι αγοράκι και το όνομα αυτού Εμμανουήλ .Νονός ο Ζαχαρίας Χατζιδάκης απο το Άνω Μέρος. Το γλέντι έγινε στο Πλατανιά στο κέντρο ''ΠΟΠΗ''.

 

ΓΑΜΟΣ

Στις 30 Μαΐου εγινε ο γάμος του Κωστή Βουμβουράκη του Χριστοφόρου και της Ελένης και της Ειρήνης Ορφανουδάκη του Μύρου και της Στέλλας απο το Ηράκλειο.Στο κέντρο ΦΑΙΣΤΟΣ στη Καλυβιανή που είναι και το εκκλησάκι, ένας πέτρινος ωραίος ναός όπου τελέστηκε και το Μυστήριο έγινε το γλέντι. Στη  λύρα και τραγούδι ο Σαριδάκης Κωνσταντίνος. Στα λαούτα Σαριδάκης Γεώργιος και Λουλούδης Σταύρος. Στο μπάσο ο Μανώλης Κριτσοτάκης.

 

                                                 ΚΗΔΕΙΑ 

Αρχές Απριλίου πέθανε στην Αθήνα η Ζωή Χριστοδουλάκη του Μανώλη .Η κηδεία της έγινε στην Ηλιούπολη.

Θερμά συλλυπητήρια.  

 

Σημαντική Προσφορά για το Χωριό Μας

Τη Μεγάλη Εβδομάδα φέτος έγινε μια πολύ ωραία πράξη. Δύο χωριανοί μας πλήρωσαν τα έξοδα και καθαρίστηκε το νεκροταφείο του χωριού μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την καλή τους πράξη. 

 

               ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΩΝ ΒΙΣΤΑΓΙΑΝΩΝ

Στις 24 Μαίου 2015 έγιναν οι εκλογές του συλλόγου μας στο χωριο. Η καινούργια δίοικηση είναι :

Πρόεδρος – Αριστομένης Ψιστάκης

Αντιπρόεδρος – Φρίξος Βουμβουράκης

Γενική Γραμματέας – Μαρία Λαντζουράκη Πατένα

Αναπληρωματικός -Γραμματέας Ευαγγελία Πανταγιά Δρανδάκη

Ταμίας -Μανώλης Παπαδάκης 

 

                                              ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

Η Βισταγή απέκτησε ένα πολύ ωραίο Λαογραφικό μουσείο. Το παλαιό σχολείο , αυτό που βρίσκεται μέσα στο χωριό μας δίπλα στον Άγιο Γεώργιο εκεί που πήγαιναν οι παππούδες μας ,οι γονείς μας και όλοι οι εδικοί μας, αξιοποιήθηκε από το δραστήριο πολιτιστικό μας σύλλογο, ανακαινίστηκε , εξαιρετικά ! Μετατράπηκε σε μουσείο. Συγκέντρωσαν όλα τα παλια αντικείμενα, εργαλεία, μπατανίες , και ότι άλλο ακόμη μπορεί να εκτεθεί, πράγματα παλιά, αγαπημένα γεμάτα αναμνήσεις,που προσέφεραν οι χωριανοί και ακόμη φέρνουν οτι έχει ο καθαείς. Ένα παλιό θρανίο υπάρχει απο τότε, ένας αργαλειός με 101 κομμάτια! Το ένα είναι το φτερό! Τον έστησαν οι κατεχιάρες ανυφαντούδες, που υπάρχουν στο χωριό μας. Ελάτε να θυμηθείτε να αναπολήσετε τα παλιά. 

 Αλέξανδρος  Προβιάς

Αριθμός Προβολών: 18