Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Κρητών Καματερού “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ”, η ετήσια Γιορτή Τσικουδιάς. Η εκδήλωση λόγω κακοκαιρίας έγινε σε κλειστό γυμναστήριο όπου ο κόσμος γέμισε τον χώρο (πάνω από 1000 άτομα  παρευρέθηκαν). Την εκδήλωση καλωσόρισε ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Καματερού κ. Ζαχαράκης Ιωάννης, που μαζί με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διοργάνωσαν την όμορφη βραδιά.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου, που για 3η χρονιά τελούν υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου από την Νίθαυρη Αμαρίου Ρεθύμνης και πρωτοχορευτή του Λαογραφικού Ομίλου “ΚΟΥΡΗΤΕΣ” Δανδουλάκη Φραγκίσκου. Αυτή τη χρονιά μαζί του, ως δασκάλα χορού, είναι η Οικονόμου Κυριακή, επίσης πρωτοχορεύτρια του Ομίλου των “Κουρητών”. Γι’αυτό τον λόγο και για να στηρίξει τον Σύλλογο Κρητών του Καματερού, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου “ΚΟΥΡΗΤΕΣ” κ. Παττακός Μανώλης, παρευρέθηκε μαζί με μέλη της χορευτικής ομάδας του Ομίλου, καθώς και τους παλιούς πρωτοχορευτές της Πρώτης γενιάς των “Κουρητών” Μιχάλη Σηφακάκη, Βασίλη Τουπή και Γιώργο Παττακό (αδερφό του Παττακομανώλη).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιστράτηγος ε.α. Αντώνης Μυτιληνάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γιώργος Μαριδάκης, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Γιώργος Πετράκης, ο Κοσμήτορας της Παγκρητίου Στέλιος Βανταράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης Νικόλαος Κεχαγιαδάκης, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΕΑ” Νικόλαος Παπαδάκης, ο Αντιδήμαρχος πόλης Κοινότητας Καματερού και Πρόεδρος Ηπειρωτών Καματερού Ζήσης Πότσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σωτήριος Κατσιμάρδος, Ελένη Ρεντούμη και Θεόδωρος Μαξούρας, ο Πρόεδρος του ΟΠΑ του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Περικλής Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος κοινότητας Καματερού Ελένη Ζάγκα, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Καματερού Δημήτρης Ορφανάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αγίων Αναργύρων Βασίλης Σταυρουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων Βασίλης Στεφανουδάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης Χρήστος Λουσίδης.

Τον κόσμο διασκέδασε το συγκρότημα του βιολάτορα Αντώνη Μαρτσάκη.

Σημειώνουμε ότι τα μαθήματα Κρητικών Χορών πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα με τμήματα για παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους. Επίσης, κάθε Τετάρτη και Σάββατο γίνονται μαθήματα ριζίτικου τραγουδιού και λύρας αντίστοιχα.                                      

                                                                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γενική Γραμματέας

Κατσιμάρδου Στέλλα

Αριθμός Προβολών: 14