(ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ )

  Στις 17-3-2014  και στο ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Σωματείων- Μελών.

 Μετά την εκλογή Προέδρου της Γ.Σ του κ. Δημήτρη Καβρουλάκη και πρακτικογράφου της κας Ουρανίας Σπυροπούλου  ακολούθησε η λογοδοσία του Προέδρου κ. Στέφανου Αντωνακάκη για τα πεπραγμένα του Δ.Σ κατά το χρόνο που πέρασε όπως αναφέρεται σε ξεχωριστό κείμενο που θα δημοσιευθεί  παρακάτω.

  Ο ταμίας κ. Γιάννης Σαββάκης διάβασε τον ταμειακό απολογισμό και τον προϋπολογισμό της νέας οικονομικής χρήσης. Εν συνεχεία  διαβάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπή από τον κ. Γιώργο Δραμιτινό και έγινε η συζήτηση για τα πεπραγμένα , η έγκρισή τους και η απαλλαγή του Δ.Σ από κάθε ευθύνη.

     Ακολούθως διατυπώθηκαν προτάσεις και θέσεις για  παναμαριώτικη εκστρατεία με ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων, για τη διεκδίκηση και λύση των προβλημάτων που αφορούν την Επαρχία Αμαρίου (όπως Αμαριώτικος δρόμος –κόμβος Αμαρίου, Φράγματα Ποταμών και Πλατύ, προστασία του φυσικού κάλλους και αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη με τελεφερίκ, ορειβατικά μονοπάτια  κά), το νομό Ρεθύμνης(ακτοπλοϊκή σύνδεση,CRETANLANES,ΒΟΑΚ,ΝΟΑΚκά) και την αντιμετώπιση των οικονομικών και άλλων προβλημάτων που λόγω και της κρίσης αντιμετωπίζουν τα Σωματεία –Μέλη. Συζητήθηκε το θέμα της εξοικονόμησης χρημάτων στην έκδοση της εφημερίδας ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ με διαφημίσεις, χορηγίες κά .

Το Δ.Σ προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση, γι’ αυτό  και παρακαλεί τους συνδρομητές να βοηθήσουν με τη συνδρομή τους ,  να ενημερώνουν για κάθε αλλαγή για να  μην στέλνονται εφημερίδες άσκοπα.

Ειπώθηκε επίσης πως όλα τα χωριά με τους συλλόγους και τα τοπικά συμβούλια θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να διεκδικήσουν τοπικά προβλήματα, γιατί όλα λύνονται με αγώνακαι πράξεις. Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.

 Ύστερα από την εποικοδομητική αυτή συζήτηση  τον καλόπιστο διάλογο και τις ευχαριστίες του Δ.Σ. για τη συνεργασία, τελείωσε η Γενική Συνέλευση με κέρασμα.

Ακολουθούν τα σχετικά κείμενα που διαβάστηκαν στη Γενική Συνέλευση για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ     ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

                  (ΜΑΡΤΙΟΣ 2013-ΜΑΡΤΙΟΣ 2014)

1.Πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα αυτό (11) Διοικητικά Συμβούλια

  και  συζητήθηκαν πολλά και σοβαρά θέματα.

2.Στις8-4-2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση στις 31-3-2013 και έγινε η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ της   Ομοσπονδίας

3.Στις 19-5-2013 η Ομοσπονδία συμμετείχε με τα λάβαρα όλων των Σωματείων- Μελών στις καθιερωμένες  εκδηλώσεις  για τη Μάχη της Κρήτης που πραγματοποίησαν τα Κρητικά Σωματεία και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή στο Πολεμικό Μουσείο.

4.Την 1-6-2013 συμμετείχε η Ομοσπονδία με τον Πρόεδρο και το Γραμματέα στο 4ο  Πανελλήνιο  Συνέδριο  « Κρητική Διατροφή και Υγεία» στον Πειραιά και στο πλοίο της ΑΝΕΚ  Έλυρος.

5.Στις 6-6-2013  πραγματοποιήθηκε στο ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ η συνάντηση  του Διοικητικό Συμβουλίου  της Ομοσπονδίας  με τους δύο Βουλευτές του Νομού κ.κ:  Ιωάννη Κεφαλογιάννη και Ανδρέα  Ξανθό. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Επαρχία Αμαρίου και του Νομού Ρεθύμνης γενικότερα . Έγινε ανταλλαγή αναπτυξιακών προτάσεων, ανησυχιών και προβληματισμών για όλα τα θέματα  και επιδόθηκε υπόμνημα.

6.Στις 18-8-2013 έγινε στο Πάνακρον με επιτυχία η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ομοσπονδίας με το Δήμαρχο, τους Συλλόγους Αμαριωτών Ρεθύμνου- Ηρακλείου και όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αμαρίου

7.Στις 22-8-2013 συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που έγιναν στις Βρύσσες ,για τους Αμαριώτες Ήρωες στα ολοκαυτωμένα    χωριά  από τους Ναζί   , καταθέσαμε στεφάνι  και συμμετείχαμε στο επιστημονικό συνέδριο που ακολούθησε και αναφερόταν στο ολοκαύτωμα. Επίσης την παραμονή συμμετείχαμε στην εκδήλωση  και τραγουδήσαμε ριζίτικα τραγούδια στο χρονικό του Πολιτιστικού Συλλόγου  Βρυσσών με τους Ριζίτες Αμαριώτες.

8.Στις 6-10-2013 πραγματοποιήσαμε το καθιερωμένο Αρχιερατικό

   Μνημόσυνο Αμαριωτών Ηρώων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Λάμπης ,Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου    στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας  με ομιλητή τον εξαίρετο Ρεθεμνιώτη Λογοτέχνη κύριο Δημήτρη  Αετουδάκη και παρουσία των Αντιδημάρχων του Δήμου Αμαρίου κ. Γιάννη Λίτινα και Νίκου Σαββάκη και άλλων επισήμων Αμαριωτών και φίλων.

9.Από τις 24 έως 30/10/2013 πραγματοποιήσαμε εφταήμερη επιτυχημένη εκδρομή στο Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Βιέννη, παραδουνάβια  χωριά και ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.

10.Στις 28-1-2014 ενημερωθήκαμε από το μέλος του Δ.Σ Αλέκο Προβιά για τον αδόκητο  θάνατο της Αμαριώτισσας Αγωνίστριας της Αντίστασης στην Κρήτη Κωνσταντίνας Κουκλινού –Γκόγκα από τις Ελένες, συζύγου του αειμνήστου Γεωργίου Γκόγκα και περαστήκαμε στην εξόδιο ακολουθία στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

11.Στις 2-2-2014 πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία τον Ετήσιο Χορό της Ομοσπονδίας στο κρητικό κέντρο ΜΙΤΑΤΟ LIVE και βραβεύσαμε με πλακέτα, τις επιτυχημένες Πρότυπες Επιχειρήσεις Βιολογικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην Επαρχία Αμαρίου και την προβάλλουν:

1.     ΟΡΝΙΣ ΠΟΙΩΝ: Κος Αντώνης Ελευθερίου Μανωλιτσάκης από το Πετροχώρι Αμαρίου.

2.     ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ: Κος Ιωάννης Γεωργίου Ιερωνυμάκης και κος Νικήστρατος Ιερωνυμάκης από την Παντάνασσα Αμαρίου.

3.     ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΠΑΧΡΗΣ: Κος Μανώλης Αντωνίου Πατεράκης και κος Ελευθέριος Αντωνίου Πατεράκης από τους Λαμπιώτες Αμαρίου.

4.     ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΑΜΑΡΙΟΥ Α.Ε.Κος Ευάγγελος Γεωργίου Σταυρακάκης από τις Λαμπιώτες Αμαρίου.

 

12.ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ

   Μετά την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας στις εφημερίδες και την οικονομική στήριξη  με συνδρομή 10 ΕΥΡΩ τουλάχιστον από τους αναγνώστες- συνδρομητές συνεχίζεται η έκδοση  τη εφημερίδας μας  που όλοι περιμένουν με λαχτάρα. Μπορούν και τα Σωματεία –Μέλη να μαζεύουν συνδρομές και αντί στεφάνου να δίνουν χρήματα στη μνήμη για την ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ όπως πολλά Σωματεία και μέλη έχουν καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια.

        Η ανταπόκριση των αναγνωστών της εφημερίδας μας στη συνδρομή  έχει επικίνδυνα μειωθεί και γι’ αυτό   θα πρέπει και τα Σωματεία –Μέλη να βοηθήσουν με την ενημέρωση των μελών τους ότι αυτή η μικρή συνδρομή καλύπτει ένα μέρος της έκδοσης και αποστολής γιατί το κόστος είναι μεγάλο, αλλιώς θα αναγκαστούμε να τη σταματήσουμε όπως έκαναν οι περισσότεροι Σύλλογοι. Η ύλη που στέλνουν τα Σωματεία πρέπει να είναι περιεκτική(όχι πολλά λόγια), στον   ορισμένο χρόνο    και σε     ηλεκτρονική μορφή.

      Πρέπει να γνωρίζουμε όλοιότι η ύλη της ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ κάθε τρίμηνης έκδοσης συγκεντρώνεται μέχρι 5 Μαρτίου, 5Ιουνίου, 5 Σεπτεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου εκάστου έτους  για να γίνεται σωστά η εκτύπωση και αποστολή στους συνδρομητές.

   13.ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

    Επιτέλους μετά από πολλές δυσκολίες και προσπάθειες των μελών

      της επιτροπής του Δ.Σ λειτούργησε η ιστοσελίδα  σε νέα βάση και

     αποτελεί το στολίδι της Ομοσπονδίας στο διαδίκτυο με μεγάλη

     επισκεψιμότητα από τους όπου γης Αμαριώτες και φίλους.

     Έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα την εφημερίδα και προηγούμενα

     φύλλα και ο επισκέπτης μπορεί να τι διαβάσει από οποιοδήποτε

     μέρος του κόσμου και να συνδεθεί αμέσως με ιστοσελίδες φορέων

     όπως  ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Αθηναίων, να μάθει για τον καιρό

     και να δει τα πρωτοσέλιδα του τύπου , το εορτολόγιο κά.

     Έχουμε περάσει επίσης 42 χωριά και οικισμούς της Επαρχία Αμαρίου

    και μένουν  σε ορισμένα χωριά ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες

    που θα πρέπει τα Σωματεία να μας δώσουν  για να ολοκληρωθεί

    η καταγραφή  και παρουσίαση.

    Σε κάθε χωριό υπάρχει χώρος για να παρουσιάζονται νέα και

    δραστηριότητες του χωριού, ανακοινώσεις κά ύστερα από αποστολή

     τους στο e-mail info@omospamari.grτης Ομοσπονδίας και ανάρτησή

     τους.

     Έχουμε χώρο για  προβολή κάθε δραστηριότητας

      και επαγγελματικής σχέσης τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στην

      εφημερίδα ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ με επιχορήγηση, γιατί όλα αυτά έχουν  μεγάλο κόστος ειδικά με την υπάρχουσα κατάσταση.

14.Υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα με την έκδοση των πρακτικών

      του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου και προσπαθούμε σε

      συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή και το Δήμο Αμαρίου

      να προχωρήσει το θέμα.

15. Συνεργαστήκαμε με όλα τα Κρητικά Σωματεία  και με την

       Πανελλήνια Ομοσπονδία καθώς και τους φορείς και πήραμε

        μέρος σε πολλές εκδηλώσεις τιμητικές βραβεύσεις και

        παρουσιάσεις  βιβλίων Κρητών συγγραφέων.

16.Καλούμε τα Σωματεία –Μέλη που απέχουν  για διάφορους λόγους

      από την Ομοσπονδία να δουν το θέμα υπεύθυνα να πληρώσουν τις

      συνδρομές και με το λόγο τους και τις ιδέες τους να συμμετέχουν σε

      κάθε δραστηριότητα , γιατί η Ομοσπονδία ανήκει σε όλους   και

     χρειάζεται τη στήριξη για να προβάλει και να αγωνίζεται για τα

     δίκαια του τόπου.

     Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την

      πολύτιμη βοήθειά τους, τα Σωματεία- Μέλη που δουλεύουν σωστά

      και στηρίζουν το έργο και τις εκδηλώσεις μας καθώς και όλους τους

      ανώνυμους και επώνυμους Αμαριώτες και φίλους όπου γης.

              Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου

                        ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

Αριθμός Προβολών: 1