ΑΘΗΝΑ 08-09-2016

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

 

Στις 03/08/2016 ο Γεώργιος Μπαγουράκης του Κωνσταντίνου και της Καδιανής και  η Αλέκα Πολυχρονοπούλου απέκτησαν το πρώτο τους παιδί  κοριτσάκι.

Στις 06/07/2016 ο Θεόδωρος Παναγιωτάκης του Εμμανουήλ και της Μαρίας και η Γεωργία Νικολιδάκη απέκτησαν το πρώτο τους παιδί κοριτσάκι.

Στις 07/09/2016 ο Μανώλης Κατσαντώνης του Στέλιου και της Αριστέας και η Ειρήνη Γερογιαννάκη απέκτησαν το δευτερό τους παιδάκι, αγοράκι.

Στους ευτυχείς γονείς , γιαγιάδες και παππούδες ο Σύλλογος μας εύχεται να τους ζήσουν και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

 

ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ

 

Στις 19/06/2016  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στον Διόνυσο Αττικής η Αριστέα Καπαρού του Βασίλη και της Μαρίας και ο Κωνσταντίνος Δαμιανός βάφτισαν το κοριτσάκι τους και  του έδωσαν το όνομα Μαρία.

 

Στις 26/06/2016  στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό η Σίσσυ Φανουράκη του Κωνσταντίνου και της Καλλιόπης και ο σύζυγος της  Ανδρέας Γερογιάκομος βάφτισαν το αγοράκι τους και  του έδωσαν το όνομα Έκτορας.

 

Στις 15/08/2016 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Άνω Μέρος ο Στέφανος Χατζηδάκης του Δημητρίου και της Μαρίας και η Φωτεινή Κοκονά βάφτισαν το κοριτσάκι τους και  του έδωσαν το όνομα Μαρία.

Ακολούθησε γλέντι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας.

 

Στις 02/09/2016 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Κτήμα Γεράνι Παλλάς η Ευγενία Λινοξυλάκη του Γεωργίου και της Χαρίκλειας και ο Φραιδάκης Ελευθέριος βάφτισαν το τρίτο τους παιδί κοριτσάκι και του έδωσαν το όνομα Χαρίκλεια-Μαρίνα.Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Γεράνι Παλλάς>>.

 

Ο Σύλλογος μας εύχεται, να τους ζήσουν  τα νεοφώτιστα και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

 

ΓΑΜΟΙ

 

Στις 11/06/2016 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στα Γουλεδιανά Ρεθύμνου  παντρεύτηκαν η Δήμητρα Πατεράκη του Μάρκου και της Πελαγίας Λινοξυλάκη και ο Μιχάλης Καλλέργης.

Ακολούθησε γλέντι στο <<Κτήμα Θυμέλη>>.

 

Στις 11/06/2016 στον Ιερό Ναό Παναγίας Χαλεβή παντρεύτηκαν ο Μιχάλης Χατζηδάκης του Εμμανουήλ και της Διαμάντως και η Μαρία Δουλγεράκη.

Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Πέλαγος>>.

 

Στις 25/06/2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης παντρεύτηκαν  η Χρυσούλα Μανίκα του Ευστράτιου και της Σταυρούλας Μόρη και ο Γεώργιος Τσεργούλας.

Ακολούθησε δεξίωση στην <<Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων>>. 

 

Στις 15/17/2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα Ρεθύμνου παντρεύτηκαν ο Μανώλης Καραγιαννάκης της Γεωργίας και του Νικολάου και η Νατάσσα Κανακάκη.

Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Ξαστεριά>> στην Βιράν Επισκοπή.

 

Στις 17/08/2016 στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου η Άλκηστις Κατσαντώνη του Γεωργίου και της Δέσποινας και ο Ευθύμιος Χρυσικός παντρεύτηκαν και βάφτισαν το κοριτσάκι τους και του έδωσαν το όνομα Ίρις.

Ακολούθησε δεξίωση  στο <<Κέντρο Θυμέλη>>.

 

Στις 20/08/2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Σκαλέτα Ρεθύμνου η Μαρία Χατζηδάκη του Ιωάννη και της Αλεξάνδρας και ο Στέλιος Κάκος παντρεύτηκαν και βάφτισαν το αγοράκι τους και του έδωσαν τα ονόματα Γιάννης-Ευάγγελος. 

Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Ξαστεριά>> στην Βιράν Επισκοπή.

 

Στις 21/08/2016 στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Χορδάκι Αμαρίου ο Γεώργιος Καπαρός του Γεωργίου και της Ευαγγελίας και η Μαρκέλα Παπαδάκη του Μανώλη και της Κατίνας Λαγουδάκη παντρεύτηκαν και βάφτισαν το αγοράκι τους και του έδωσαν το όνομα Γεώργιος.

Ακολούθησε γλέντι στην μαγευτική  τοποθεσία <<Ιερά Μονή Καλόειδενας>> στο Άνω Μέρος Αμαρίου. 

 

Στις 27/8/2016 στον Ιερό Ναό Παναγίας Καμαριανής στο Γεράνι Ρεθύμνου παντρεύτηκαν η Ευαγγελία-Ευδοξία Λινοξυλάκη του Στέφανου και της Ελένης και ο Μάριος-Παναγιώτης Μανδραμπαζάκης.

Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Μέγαρο>>.

 

Ο Σύλλογος μας εύχεται στους νιόπαντρους  να ζήσουν ευτυχισμένοι να τους ζήσουν  τα νεοφώτιστα και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

 

ΠΕΝΘΗ

 

Στις 13/06/2016 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στο Άνω-Μέρος,

ο Θεμιστοκλής Λεμονάκης σε ηλικία 88 ετών.

 

Στις 06/07/2016 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στο Άνω-Μέρος,

η Ευαγγελία Μπαγουράκη χήρα Γεωργίου σε ηλικία 89 ετών.

 

Στις 16/07/2016 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στο Άνω-Μέρος,

η Μαρία Παναγιωτάκη σύζυγος Εμμανουήλ σε ηλικία 65 ετών.

 

Στις 28/07/2016 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στο Άνω-Μέρος,

ο Μανώλης Ιωάννη Κατσαντώνης  ή Τζατζάς σε  ηλικία 56 ετών.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων.

 

Αποχαιρετισμός στον Μανώλη Ι. Κατσαντώνη (Τζατζά)

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος  του Συλλόγου Ανωμεριανών Αθήνας

<<Η Καλόειδενα>>Γεώργιος  Κ. Δουλγεράκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Η λεβεντιά εφτώχυνε
Έδά στο Άνω Μέρος,
Άντρας λεβέντης έφυγε
Καταμεσής στο <<θέρος>>.

Καλό ταξίδι Μανώλη, ας είναι ελαφρύ το Ανωμεριανό χώμα που θα σε σκεπάσει.

Από τον ξάδερφο του,Κωστή Ι.Κατσαντώνη

Στο καθημερινό τους δρομολόγιο οι απαλές χρυσοκίτρινες ακτίνες του ήλιου που ξεκινούν να φωτίζουν το Κέντρος κατεβαίνοντας σιγά-σιγά περνώντας στην κρυγιονερίτισσα παραξενεύονται στην αρχή , έπειτα αρχίζουν να ανησηχούν που δεν συναντούν τον ψηλό γεροδεμένο άντρα που σχεδόν καθημερινά καλημέριζαν. Όταν φτάνουν στα Κατσαντωνιανά όμως και ακούνε θρήνο και οδυρμό συνηδειτοποιούν το κακό που έχει γίνει.

Ο λεβεντάντρας,ο αετός του Κέντρους που χαμογελαστά αντάλαζαν καθημερινά καλημέρα άλλαξε λημέρια. Το βουτηγμένο στα πένθη των τελευταίων μηνών Άνω Μέρος, αμήχανο, άναυδο, έχει παγώσει στην είδηση του ξαφνικού θανάτου του Μανώλη του Τζατζά.

Πάντα το αιφνίδιο και το ξαφνικό σοκάρει και πονεί, πόσο μάλλον οταν πρόκειται για απώλεια νέου ανθρώπου. Το έβλεπες αυτό στα πρόσωπα όλων που καρτερικά, σιωπηλά περίμεναν να υποδεχθούν τη σωρό του άτυχου Μανώλη. Οι στιγμές και όσα διαδραματίστηκαν κατά την άφιξη της σωρού του Μανώλη, βγαλμένα απο σκηνές αρχαίας τραγωδίας, έβγαλαν στην επιφάνεια τον πόνο και την λύπη ολων αυτών των ανθρώπων. Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα αδέλφια του. Οι δικοί του άνθρωποι πονούν, υποφέρουν. ‘Εχασαν τον άνθρωπο τους το στίριγμά τους, τον προστάτη τους, που ήθελαν δίπλα τους στις χαρές και στις λύπες της ζωής. Με ανηπομονησία περίμεναν τα βαφτίσια των εγγονακιών, προετοίμαζαν τα σχέδια για τον γάμο του Γιάννη, είχαν όνειρα για την μικρή αδυναμία τους την Ξένια. Το ‘Ανω Μέρος έχασε τον λεβεντάντρα με την απεριορίστη κοινωνικότητα και ευαισθησία, έναν άνθρωπο σοβαρό, μετρημένο, έναν υπέροχο συζητητή που χαιρόσουν να σου αφηγείται παλιές ιστορίες.  Έναν άνθρωπο ηθικό με χαρακτήρα προσαρμοσμένο στις παραδοσιακές αξίες του ήθους και της φιλοξενίας. Το σπίτι του πάντα ανοιχτό να φιλοξενήσει τον κάθε περαστικό.  Δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει κάποιος απο το σπίτι του και να μην του πει,

« ανέβα να πιούμε μιά ρακί».

Σε αυτό βέβαια είχε δίπλα του μια υπέροχη γυναίκα με τις ίδιες ηθικές αξίες και πίστη στις παραδόσεις που δεν του χάλαγε ποτέ χατήρι.
Αγαπούσε και σεβόταν τη φύση, ήταν άριστος γεωργός και κτηνοτρόφος.
Εγώ και οικογένειά μας χάσαμε όχι μόνο έναν ξάδελφο αλλά και τον καλό γείτονα και φίλο.Ο καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής έκανε το τελευταίο του άλμα. Προτίμησε να προσγειωθεί όμως όχι στην γή, άλλα, άλλαξε ρότα για άλλους τόπους για να συναντήσει αγαπημένα του πρόσωπα που έχουν φύγει.  Πιστεύω όμως ότι έχει αφήσει την τελευταία του επιθυμία στην Ασημένια, «γυναίκα αν έρθουνε οι φίλοι μου και αν έρθουν οι εδικοί μου να μην τους πείς πα απόθανα και τους κακοκαρδίσεις, στρώσε τους τάβλα να γευτούν, στρώμα να κοιμηθούνε και το πρωί σαν σηκωθούν και σ’αποχαιρετούνε πέστους το πως απόθανα.»

 Καλό ταξίδι ξάδελφε……

 

Από τον κουνιάδο του Γιάννη Αυγενάκη.

 

Άμε Μανώλη στο καλό,

 δε λέω πράμα άλλο,

στο θάνατο σου γνώρισα

τον πόνο το μεγάλο.

 

Τιμής Ένεκεν

Από την Ρούλα Κ. Διαμαντάκη:

Πρωινό της  28ης Ιουλίου 2016 και το άσχημο μαντάτο που φτάνει στο χωριό μας, μας συγκλονίζει.Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε γιατί ελπίζουμε ότι κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή και θα ξεφύγει ο Μανώλης του Τζατζά από του χάρου το κάλεσμα. Ζήλεψε όμως πολύ την λεβέντικη αυθεντική κορμοστασιά του,την αξιοσύνη του ,την σβελτάδα του ,την χαρά του όταν κερνούσε απλόχερα συγγενείς φίλους και περαστικούς ,το τραγούδι του ,τον παραστατικό του λόγο όταν μας μάγευε με παλιές ιστορίες αγαπημένων προσώπων που δεν είναι πια κοντά μας ,ζήλεψε την όμορφη ζωή του.

Ο Μανώλης έζησε ευλογημένος γιατί πάντα είχε δίπλα του την άξια και μυριοχάριτη σύζυγο του Ασημένια, τα άξια και αγαπητά παιδιά του Γιάννη, Φρόσω και Ξένια , τα αξιολάτρευτα εγγόνια του καθώς και τα αδέρφια του Στέλιο, Ευθαλία Μαρία, Πελαγία και τα ανήψια του που τον λάτρευαν όλοι.

Ευλογημένος έφυγε και από την ζωή γιατι πήρε, μαζί του τεράστια αγάπη και λατρεία από την λαοθάλασσα συγχωριανών και φίλων που ήρθε να τον αποχαιρετήσει.

Αυτή η μέρα θα μείνει άσβεστη στην μνήμη μας .Όλοι βουβοί και απορημένοι από την ανατριχίλα του πόνου και της συγκίνησης, από τα κλάμματα και τις κραυγές της οδύνης των δικών του ανθρώπων και από τους κρότους των τουφεκιών να του φωνάζουν το τελευταίο Αντίο.

Όλα αυτά μας έδιναν την αίσθηση ότι σε αυτόν τον αποχαιρετισμό συμμετείχαν και τα γύρω βουνά και τα λαγκάδια όπου περπάτησε και αγάπησε ο Μανώλης αφήνοντας ανεξίτηλες τις πατημασιές του ,Κέντρος ,Κρυγιονερίτισσα ,Τρυπητή. Καλή στραθιά Μανώλη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

θα είσαι στη σκέψη μας και στις κουβέντες μας………

 

Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι.

 

Κερκύρα Μαρία του Δημητρίου και της Ευθαλείας Κατσαντώνη

(Φιλοσοφική Σχολή-Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο).

Λινοξυλάκη Δανάη του Στέφανου και της Ελένης(Σ.Μ.Υ. Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών) Τρικάλων.

Τζανιδάκης Κωνσταντίνος τους Εμμανουήλ και της Ελένης Βουμβουλάκη(Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο).

Τζίτζικα Θεοδοσία (Σία) του Ιωάννη  και της Ευφροσύνης(Νομική Θεσσαλονίκης).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Σας ενημερώνουμε ότι η αναβληθείσα εκδρομή μας στα Καλάβρυτα-Μέγα  Σπήλαιο, θα πραγματοποιηθεί προσεχώς με το ίδιο πρόγραμμα για την οποία θα ενημερωθείτε.

<<Σας ευχαριστούμε όλους, γιατί σε μια δύσκολη για όλους εποχή η μεγάλη συμμετοχή  και η στήριξη σας  μας δίνει δύναμη και ικανοποίηση και δείχνει ότι έχουμε θέληση  να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία>>.

Καλή αρχή και καλή  δύναμη και επιτυχία στούς νέους μαθητές και φοιτητές.

Με το καλό να σμίγουμε,!!!!!!!!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Φωτογραφίες και βίντεο απο τις  εκδηλώσεις μας έχουν αναρτηθεί στο facebook, προφίλ  ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ.

 

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Αριθμός Προβολών: 36